Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă
 se văd că duc la moarte.

(Proverbele 14:12)

Unii au falsa impresie că fericirea şi împlinirea personală se găsesc numai în lume şi că ele nu au cum să se găsească în credinţa creştină. Cum ajung oamenii să creadă că bogăţiile, succesul şi faima ne aduc fericire şi împlinire? Se poate întâmpla să avem masa plină de bunătăţi, dar să nu ne putem bucura de ele din cauză că suferim de ulcer sau de indigestie. Se poate întâmpla să ne ridicăm o vilă în întregime din marmură, să atârnăm pe pereţii ei tablourile cele mai scumpe, să o înconjurăm cu grădini deosebite, după care să ne pierdem brusc vederea. Singurul mod de a ne simţi împliniţi este acela de a ne bucura de ceea ce ne oferă viaţa. Omul rău nu poate fi fericit. Omul egoist nu poate fi împlinit. Omul imoral nu poate cunoaşte libertatea şi pacea sufletească. Avem nevoie de valorile adevărate.

James Russell Lowell, în Vision of Sir Launfal (Viziunea lui Sir Launfal), scrie:

„La talpa iadului se vinde
Gunoi la preţul de merinde.
Plătim cu viaţa mărunţişuri,
Cu sufletul plătim baloane,
Ne pierdem raiul prin tufişuri
Şi spunem vorbe grosolane.”

În viaţă, dacă ai nevoie de un lucru de la magazin, ce trebuie să faci pentru a-l obţine? Trebuie să dai bani în schimbul lui. Asta e regula. Dacă alegi să fii necinstit, trebuie să renunţi la cinste. Dacă alegi să fii desfrânat, trebuie să abandonezi moralitatea. Dacă alegi răul, trebuie să renunţi la neprihănire. A se introduce aici versul al doilea din poemul de mai sus.

În urmă cu câţiva ani, un incendiu devastator a ars din temelii un club de noapte. În ziar a apărut atunci povestea câtorva tinere care au reuşit să scape cu viaţă datorită faptului că, înainte cu numai câteva minute de la dezastru, au părăsit localul în semn de protest faţă de spectacolul indecent ce avea loc acolo.

Lucrarea fiecărui om va fi trecută prin foc. Ce păcat că omul care a primit de la Dumnezeu un capital de un milion de dolari investeşte numai o sută de dolari! Prin puterea lui Dumnezeu, posibilităţile noastre sunt incomparabile şi nelimitate!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO