Nu vă strângeţi comori pe pământ…, ci strângeţi-vă comori în cer.

(Matei 6:19,20)

Domnul Hristos ne prezintă aici două variante: strângerea de comori pe pământ şi strângerea de comori în cer. Parabola bogatului căruia i-a rodit ţarina ilustrează foarte bine ideea pe care El doreşte să ne-o transmită (vezi Luca 12:15-21).„Ţarina unui om bogat rodise mult.”Omul acesta avea o problemă: nu ştia ce să facă cu recolta îmbelşugată pe care o obţinuse. Ce ar fi trebuit să facă?

Ar fi trebuit să-l mulţumească lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa, ar fi trebuit să recunoască faptul că recolta bogată se datora soarelui, ploii şi pământului dăruit de El. însă el nu a ţinut cont de lucrurile acestea. Aşa ni se întâmplă şi nouă: când câştigăm mulţi bani, ne gândim că i-am câştigat datorită isteţimii noastre; când avem succes în afaceri, ne felicităm şi uităm de Dumnezeu; sau când ne împrietenim cu cineva, punem reuşita aceasta pe seama faptului că suntem atrăgători, deştepţi şi eleganţi, lăsându-L pe Dumnezeu deoparte.

Dacă l-ar fi fost recunoscător lui Dumnezeu şi dacă le-ar fi oferit din bunătăţile primite de la El celor care duceau lipsă de îmbrăcăminte, de hrană sau de alte necesităţi, omul bogat din parabolă şi-ar fi strâns comori în cer.

El a luat în schimb hotărârea de a păstra tot pentru sine şi de a construi grânare mai mari. Ceea ce contează de fapt nu sunt lucrurile noastre, ci oamenii cărora aparţinem şi care ne aparţin.
Bogatul acesta are numeroşi urmaşi. Care este diferenţa dintre acest om care şi-a stricat grânarele şi şi-a zidit altele mai mari şi omul care, atunci când câştigă bine, îşi construieşte case şi mai costisitoare, adoptă un mod de viaţă mai luxos şi se scuză totuşi că nu poate contribui la înaintarea cauzei lui Dumnezeu? Care este diferenţa dintre acest om care s-a lăsat absorbit de bogăţiile vremelnice pe care trebuia să le lase altora şi cei care strâng cât nu vor putea folosi într-o viaţă, fără să se gândească o clipă la folosirea bunurilor lor în slujba Domnului? Toţi aceştia se fac vinovaţi de egoism.

Singurul mod de a ne bucura de bunurile noastre pământeşti este să le împărţim cu alţii, să ne îmbogăţim faţă de Dumnezeu şi să le aducem fericire altora.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO