Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci.

(Daniel 12:3)

Succesul în viaţă este dat de ocuparea timpului cu lucrurile cu adevărat importante. în lumea noastră, putem avea succes în mai multe domenii. Să presupunem că ai ocazia de a sta de vorbă cu un preşedinte de bancă şi că îi spui: „Am absolvit de curând facultatea şi îmi doresc foarte mult să am succes în viaţă. Puteţi, vă rog, să îmi daţi un sfat în acest sens?” Probabil că răspunsul său va fi acesta:„Fii independent economic şi financiar. Dă-ţi silinţele să ajungi în topul economiştilor. Luptă-te să devii milionar cât mai curând posibil.”

Ce sfat crezi că ai primi de la un producător de film multimilionar? „Celebritatea este cheia. Câştigă aplauzele şi elogiile maselor.” Dar de la un preşedinte de universitate? „Dobândeşte cea mai bună educaţie posibilă. Obţine doctoratul. Depune eforturi să devii savant. Câştigă, dacă e posibil, un Premiu Nobel!”într-un anumit sens, multe din aceste lucruri merită să devină priorităţile noastre.

Dar oare ce răspuns am primi de la Domnul Isus? Potrivit textului de astăzi, „cei înţelepţi vor străluci… ca stelele în veac şi în veci de veci”. Dacă ai posibilitatea, ieşi afară şi priveşte cerul înstelat, la fel ca Avraam, losif, Moise şi apostolii, şi gândeşte-te ce este trainic cu adevărat.

Şi presupune că ai mai avea de trăit un singur an. Nu-i aşa că ai căuta în primul rând lucrurile cu adevărat esenţiale? Am citit deunăzi despre o femeie înstărită, pasageră la bordul unui vas naufragiat în Pacificul de Sud, care, în timp ce aştepta să fie preluată de o barcă de salvare, a plecat din rând, spunând că uitase ceva în cabină. Oamenii s-au gândit că s-a dus să-şi ia diamantele şi alte lucruri de valoare, însă ea s-a întors cu trei portocale. într-adevăr, în arşiţa din Pacificul de Sud, portocalele erau cu mult mai importante decât diamantele!

Atunci când cineva alege un mod de viaţă pe care mai târziu îl regretă, istoria îl clasează, pe bună dreptate, ca fiind un om neînţelept.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO