Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.

(Ieremia 29:13)

În urmă cu mulţi ani, revista Life a publicat o serie de articole însoţite de câteva imagini remarcabile ale inimii umane, în care puteau fi observate vasele sang­vine prin care circulă sângele de la şi înspre inimă.

Articolele subliniau faptul că bolile coronariene reprezintă prima cauză de deces din lume şi explicau cum se depune colesterolul pe vasele sangvine, încetinind sau blocând circulaţia sângelui şi ducând la stop cardiac şi chiar la moarte.

Biblia are foarte multe de spus despre inima omenească, în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Dumnezeu, bineînţeles: „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice” (Proverbele 4:23); „Căci dinăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele” (Marcu 7:21). Când vorbeşte despre relaţia noastră cu Dumnezeu, Scriptura o asociază în mod special cu inima, dar nu din cauză că experienţa creştină s-ar localiza la nivelul emoţiilor sau la nivelul acestui organ, ci pentru că ea trebuie să emane din miezul fiinţei noastre, şi nu să rămână undeva la exterior. Fiindcă atunci când inima ascultă, întreaga fiinţă ascultă. Iar când inima nu se supune, întreaga fiinţă nu se supune. Când făgăduieşte să scrie Legea pe inimă, Dumnezeu făgăduieşte de fapt să o scrie pe întreaga fiinţă, şi pe dinăuntru, şi pe dinafară. Nu putem fi creştini dacă sufletul nostru nu este cucerit de Hristos.

Biblia ne îndeamnă din aceste motive să Îi slujim Domnului şi să Îl iubim cu toată inima. Ea declară în câteva ocazii despre unii oameni că l-au slujit Domnului „cu curăţie de inimă’;„cu inimă neprefăcută” sau„cu toată inima iar despre alţii că „inima nu i-a fost în totul a Domnului” sau că „inima lui n-a fost întreagă a Domnu­ lui”.În aceste expresii„,inima” se referă la întreaga viaţă a omului sau la caracterul său, cu toate gândurile, dorinţele, visurile şi planurile sale. „Inima” este aici simbo­lul vieţii interioare, aşezate în contrast cu manifestările exterioare.

Întrebarea este însă cum e posibilă readucerea la viaţă a unei inimi moarte spiritual? Aceasta este o chestiune extrem de importantă, ce nu îşi va găsi rezol­varea odată cu înaintarea în vârstă. Timpul nu ne va rezolva problemele spirituale. Singura cale este să ne asigurăm că inima noastră, că fiinţa noastră întreagă, Îi aparţine lui Dumnezeu.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO