Și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii.
Ioan 12:32

Există o fotografie frumoasă, înrămată și mărită, atârnată deasupra imprimantei în biroul meu de acasă. Este o fotografie a fermei Glacier View, unde familia mea a petrecut câteva veri, cu mult timp în urmă, când soțul meu era director de tineret pentru ceea ce era atunci Conferința Adventiștilor de Ziua a Șaptea din Colorado. Îmi aduce în minte multe amintiri.

În timpul celei de-a doua veri petrecute acolo, persoana care se ocupa de bucătărie s-a mutat. Eu i-am luat locul, deoarece era o abilitate pe care o învățasem în tabăra noastră anterioară în munții din nordul Georgiei. A planifica și a găti pentru o sută de copii flămânzi, plus personalul, nu este același lucru cu a găti pentru o familie, și a necesitat multe ore în fiecare zi. 

Într-o zi, în timpul unei pauze între mese, bucătarii au decis să meargă la o plimbare călare. Căluțul pașnic care a fost ales pentru mine, o amatoare totală, a mers frumos până când eu am decis să mai fac o tură. El nu a fost de acord și, în schimb, s-a îndreptat spre grajd cu toată viteza înainte, cu mine agățându-mă cu putere de viață! Amândoi am supraviețuit, dar ne-am despărțit bucuroși că nu vom mai face echipă niciodată!

Într-o altă zi, m-am gândit cât de liniștită ar fi o plimbare cu canoea, așa că, după ce participanții au terminat în sala de mese, am lansat o canoe și am vâslit. Nu m-a oprit faptul că eram nepricepută total. Trăsătura principală a lacului era o stâncă foarte mare, ascuțită, la o anumită distanță de mal. Totul a mers bine până când mi-am dat seama că, indiferent cum vâsleam, mă tot învârteam în jurul stâncii. Părea să fie ca un magnet. Nu știu cât m-am chinuit, dar, în cele din urmă, am reușit să împing cu vâsla împotriva ei și să mă întorc pe uscat! Nu mai doream nicio plimbare cu canoea!

Nu înțeleg ce forță de tracțiune a avut stânca asupra canoei. Poate că a avut legătură cu curenții din lac. Când mă gândesc la această atracție, îmi amintesc de o altă stâncă, Isus, Stânca veacurilor. La fel cum stânca din lac a atras canoea, cei care nu se împotrivesc vor fi atrași de El. În loc să ne depărtăm sau să ne lăsăm să plutim în derivă, haideți să lăsăm vâslele deoparte și să ne agățăm de Stâncă, de Isus Hristos, Mântuitorul și Prietenul nostru!

autor: Mary Jane Graves

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO