„Nu te teme de nimic, om preaiubit! Pace ție! Fii tare și cu inimă!” Și, pe când îmi vorbea el, am prins iar puteri și am zis: „Vorbește, domnul meu, căci m-ai întărit.”
Daniel 10:19

În timp ce conduceam spre casă sub cerul portocaliu apocaliptic, am strigat la Dumnezeu pentru înțelepciune cu privire la ce să împachetez pentru evacuarea noastră din incendiul McKinney. Acolo unde mai devreme auzisem doar tăcere, acum imaginea lui Cindy mi-a venit în minte. Cu câțiva ani mai devreme, prietenii noștri se evacuaseră brusc, tot într-o zi de Sabat. Cu mare compasiune, ea a spus că își va trimite băieții și soțul cu camioanele pentru a ne ajuta, iar noi puteam sta la ea acasă! Lacrimi de ușurare și speranță au spălat frica.

Odată ajunși acasă, prietenii noștri ne-au împachetat rapid computerul și electronicele. Au înfășurat chiar și cablurile în pungi cu fermoar! Luxul evacuării, pe care mulți californieni nu îl au, Dumnezeu ni l-a dat cu multe mâini. În curând, vehiculele noastre reflectau ceva din coloana geologică a inundațiilor, cu o întorsătură emoțională. Haine și aparatură electronică pe fundul mașinii, urmate de un strat de hârtii și fotografii importante. Apoi acoperit cu lucruri luate la întâmplare, apucate în grabă din casă, ca atunci când trec în grabă pe lângă un obiect care mi-a atras atenția.

După ce am aruncat un braț plin de lucruri în microbuz, m-am oprit să vorbesc cu vecinul nostru care își încărca motocicleta. Ne-a împărtășit vestea bună de la unchiul său că mai multe buldozere se aflau pe creastă, tăind o breșă de foc mai mare. Celălalt vecin ne-a oferit o hartă mai bună a incendiilor. Mai mult dialog a adus ușurare. Ne-am trimis băieții cu prietenii noștri, așa că eu și soțul meu am stat puțin timp singuri în casă, înainte de a pleca. În liniștea mirosind a fum, pacea a pulsat în inima mea. Dumnezeu era aici cu mine! Mă temusem de judecata Lui în acest foc ca răspuns la rugăciunea mea de predare. Totuși, acum vedeam harul Său în numeroșii oameni care mă ajutaseră să fiu puternică și să salvez ceea ce era important pentru mine. Chiar când să plecăm, șeriful a venit și a legat panglica portocalie de evacuare pe ușa noastră.

Mai târziu, în timp ce stăteam întinsă pe perna mea plină de cenușă, L-am lăudat pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa de a-mi face povara ușoară. Mă pot încrede în El cu inima mea și cu casa mea! M-am bucurat din nou de îndurările lui Dumnezeu două săptămâni mai târziu, când ne-am mutat înapoi în casa noastră, pe care Dumnezeu o protejase.

autor: Jessica Earl

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO