Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți.
Efeseni 5:1

Avem doi fii, dar la un moment dat am fost și părinți adoptivi. Soțul meu, un asistent social conștient de numărul mare de cazuri, ne-a sugerat să ne înscriem pentru a ajuta la satisfacerea unor nevoi. În cele mai multe cazuri, eram ultima soluție pentru copiii pe care îi acceptam. Multe dintre situații au fost stresante pentru noi toți.

Am încercat cu adevărat să tratăm fiecare copil ca fiind din familie și să gestionăm cu răbdare deficiențele. Un anumit adolescent (de obicei, acceptăm un anumit interval de vârstă) a prezentat provocare după provocare. Unul dintre lucrurile pe care a insistat să le facă a fost să ne răspundă la telefon într-un mod total nepotrivit. Nu am fost fericită! Așa că i-am spus să nu mai răspundă la telefon dacă nu avea de gând să răspundă în felul în care o făceam noi. Răspunsul său a fost: „Nu vreau să fiu ca voi toți”. În cele din urmă a fugit, dar mai târziu s-a întors și a cerut să stea din nou cu noi.

Acest incident îmi vine în minte ori de câte ori mă gândesc la ceea ce ne trebuie pentru a fi ca Isus. Suntem fără adăpost și suntem doar în trecere prin această lume păcătoasă. Isus ne pregătește locașuri (Ioan 14:2). Avem multe deficiențe (vezi Romani 3:23). Totuși, Isus nu este surprins de problemelor noastre. Caracterul Său este dragostea. Noi facem parte din familia lui Dumnezeu, așa că El nu trebuie să încerce să ne trateze ca fiind din familie. El Și-a sacrificat Fiul pentru ca noi să putem petrece veșnicia cu El ca parte a familiei Sale.

Cu toate acestea, întrebarea rămâne. Vrem să fim ca Isus în timp ce trecem prin această lume? Vrem să continuăm să ne mușcăm limba când suntem insultați, să zâmbim când suntem răniți, să râdem când suntem umiliți, sau facem cum vrem noi, în loc să ascultăm de îndemnurile biblice de a sta liniștiți și de a aștepta?

Vrem să citim Cuvântul Său pentru a ști cum să devenim din ce în ce mai mult ca El? El ne pregătește locașuri, dar preferăm să rămânem aici în loc să Îi cerem să ne schimbe pentru a fi pregătiți când Se va întoarce? La fel ca adolescentul cu probleme, Îi spunem noi Tatălui nostru: „Nu vreau să fiu ca voi toți. Nu vreau să fiu ca Fiul Tău”?

Alegerea este întotdeauna a noastră. Haideți să facem o alegere bună!

autor: Sharon M. Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO