Domnul să-Și înalțe fața peste tine și să-ți dea pacea!
Numeri 6:26

În timp ce conduceam spre casă, farurile de fază lungă ale unei mașini care venea din față m-au orbit, iar flashul scurt și „prietenos” pe care l-am dat nu a avut niciun efect asupra celuilalt șofer. Într-un moment de frustrare, mi-am aprins luminile de întâlnire și le-am lăsat aprinse când a trecut mașina în cauză. Acel moment minuscul și nesemnificativ a fost rapid, dar conversația care a urmat în capul meu a continuat. Un gând trecuse la fel de repede: „Asta îi va învăța minte!” Apoi, un alt gând, de data aceasta trimis de Duhul Sfânt, a urmat îndeaproape. Lucrurile mărunte sunt cele care îți dezvăluie adevăratul caracter. Atât de des mi se pare ușor să arăt ca un ucenic al lui Hristos, și totuși, lucrurile mici, pe care nimeni nu le vede, sunt foarte revelatoare în ceea ce privește creșterea mea spirituală și poziția mea față de Dumnezeu.

În timp ce contemplam reacția mea instantanee, am fost tentată să adopt o poziție familiară de rușine. Este aceasta o poziție familiară și pentru tine? Exact acest loc este cel în care Dumnezeu Se apleacă și ne șoptește: „Iată că voi fi binevoitor, Mă voi întoarce spre voi” (Ezechiel 36:9). Dumnezeu nu Se întoarce de la noi cu dezgust atunci când întâlnim aspecte negative în caracterul nostru. Tatăl nostru ceresc a făcut totul pentru a ne atrage într-o relație cu El și nu are de gând să Se întoarcă de la noi. Niciodată. „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea!” (Ieremia 31:3).

Mi-ar plăcea să pot spune că singurul loc în care nu sunt perfectă este în mașină, atunci când mă confrunt cu lumini orbitoare. Dar ar fi o minciună. În fiecare zi, într-un milion de moduri, gândurile mele trecătoare și dorințele mele tăcute dezvăluie că sunt un proiect în lucru. Satana este și el alături de mine în această călătorie, probabil încântat de fiecare dată când mă împiedic. Singura modalitate de a combate erodarea lentă a speranței este să alergăm zilnic în îmbrățișarea Tatălui nostru și să ascultăm adevărul pe care El îl rostește asupra noastră! Să bem din cuvintele Lui de încurajare! Rugați-vă cu făgăduințele Sale! 

Dragă prietenă, indiferent ce ai spus, ai făcut sau ai gândit, Dumnezeu Însuși a spus: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5).

autor: Tina Shorey

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO