Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol și de departe îmi pătrunzi gândul.
Psalmii 139:1,2

Familia mea plănuise o excursie cu cortul în sudul Oregonului, iar eu mă grăbeam să pregătesc totul pentru a pleca la timp. Ar fi fost un drum lung, însă uneori planurile noastre nu funcționează întotdeauna și am plecat cu întârziere. Târziu în acea noapte am oprit într-un popas pe autostradă. Deoarece trăgeam o remorcă, am intrat ușor în zona pentru camioane și am parcat lângă câteva semiremorci mari.

În timp ce așteptam ca familia mea să se întoarcă la mașină, am observat o tânără de aproximativ 19 ani, care se îndrepta spre un camion mare și apoi a făcut un ocol rapid pentru a se îndrepta spre mine. Ea a întrebat timid dacă soțul meu știa ceva despre instalația electrică a mașinii. Ea i-a explicat că luminile de frână și de semnalizare de pe remorcă nu funcționau. El s-a îndreptat spre mașina ei, care avea o remorcă mică și încărcată atașată la cârlig. Băieții mi s-au alăturat până atunci și, în timp ce soțul meu se afla sub mașină și verifica conexiunile la remorcă, am avut ocazia să vorbesc cu ea. Era îngrijorată de faptul că se întunecase și că trebuia să ajungă în următorul oraș, care era situat la o oră de condus, unde plănuise să înnopteze cu familia înainte de a-și continua drumul. Soțul meu a găsit rapid problema. Conexiunile de la mașină la remorcă fuseseră puse invers și s-a oferit să le repare pentru ea. Ea m-a întrebat: „De unde știe el?” Zâmbind, i-am explicat că era mecanic.

Era acolo de zece minute și voia să găsească pe cineva care să o ajute. Se gândise că ar putea fi un camionagiu, dar îi era teamă să abordeze un străin. S-a rugat ca Dumnezeu să o conducă la persoana potrivită. În timp ce se îndrepta spre unul dintre șoferii de camion, l-a văzut pe soțul meu și s-a gândit că, din moment ce era cu familia, trebuie să fie destul de în siguranță. Ei bine, Dumnezeu a condus-o cu siguranță la persoana potrivită! Am aflat că ea era în drum spre Universitatea Walla Walla – același colegiu adventist pe care l-a absolvit și soțul meu. Am descoperit, de asemenea, că îl cunoșteam pe tatăl ei, pastor în conferința noastră. Nu-i așa că Dumnezeu este minunat? El a orchestrat lucrurile cu atâta precizie, inclusiv întârzierile noastre, pentru a se potrivi perfect în planul Său de a păstra în siguranță o tânără fată care urma să meargă la facultate.

autor: Terri Lutz

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO