Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Eram în vacanța de vară la casa noastră de pe plajă. Fiica mea, Mariana, avea șase ani, iar nepotul meu, Daniel, avea zece ani. Lui i-a venit ideea de a vinde zmeie pentru a câștiga niște bani, iar mai mulți copii au venit la noi acasă să cumpere zmeie.

Când fiica mea a văzut că vărul ei face bani, mi-a spus că și ea vrea să vândă zmeie. I-am spus că nu va fi posibil pentru că vărul ei le vindea deja, ceea ce a întristat-o. Încercând să o înveselesc, am decis să pregătesc niște sacolés, un fel de înghețată, pentru ca ea să le vândă, să câștige niște bani și să fie fericită. Am pregătit totul, le-am pus în congelator în timp ce ea aștepta cu nerăbdare să vină a doua zi pentru a le vinde și a câștiga niște bani.

Ziua s-a ivit și ploua. În săptămâna următoare a plouat dimineața, s-a oprit pentru scurt timp și a plouat din nou după-amiaza. În timpul pauzei de ploaie, nepotul meu a reușit să vândă zmeie, dar nu a venit nimeni să cumpere sacolés. Fiica mea era foarte tristă.

A venit Sabatul, încă ploua când am plecat spre biserică. După apusul soarelui, am încheiat Sabatul, iar fiica mea s-a dus în camera ei să se joace.

Atunci am auzit pe cineva strigând la poartă. M-am dus să răspund și am găsit o fată de aceeași vârstă cu fiica mea. Ținea o umbrelă de ploaie în mână și m-a întrebat dacă sunt sacolés de vânzare. Am strigat-o pe Mariana și a fost încântată să facă prima vânzare. Mi-am amintit că fusese în dormitorul ei cu ușa închisă cu câteva minute înainte și am întrebat-o de ce făcuse asta. (O rugasem să o țină deschisă ca să o pot vedea.)

Ea a răspuns: „Mamă, mă rugam. I-am promis lui Dumnezeu că, dacă mă ajută să vând sacolés, voi da zecime pe tot ce vând.”

Am rămas fără cuvinte. Înainte ca ea să îngenuncheze pentru a se ruga, El pusese deja gândul în inima unei alte fetițe să ceară bani mamei sale pentru a ieși în ploaie, noaptea, să cumpere sacolés. Cât de minunat este Dumnezeul nostru!

Dacă El ascultă rugăciunea unui copil de șase ani, de ce ne-am îndoi de dragostea și mila Lui infinite pentru fiecare dintre noi?

autor: Isabel Cristina de Almeida

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO