Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea!
Psalmii 62:5

Ar trebui să ne pricepem cu toții să așteptăm, pentru că am avut atât de mult exercițiu. Acasă, așteptăm ca mâncarea să se termine de gătit, hainele să se usuce și mecanicul să repare orice obiect care trebuie reparat. În afara casei, așteptăm la coadă la piață, la bancă, la cabinetul medical și în multe alte locuri. Și nu suntem singurii. Biblia este plină de exemple de oameni care au trebuit să aștepte.

După ce s-a urcat în sfârșit în arca a cărei construcție a durat mai mult de o sută de ani, Noe a trebuit să aștepte șapte zile până când a sosit potopul promis. Apoi, după ce a îndurat zile lungi de ploaie torențială, a trebuit să aștepte ca furtuna să se oprească. Apoi a trebuit să aștepte la bord ca pământul să fie suficient de uscat pentru a putea merge în siguranță. Prin intermediul acestei singure familii, Dumnezeu a repopulat pământul.

Dumnezeu i-a promis lui Avraam că va avea un fiu deosebit. Doar că nu a spus când. I-a spus că urmașii lui vor fi la fel de numeroși ca stelele de pe cer. Douăzeci și cinci de ani mai târziu, s-a născut Isaac. Din acest neam S-a născut Isus, Mântuitorul lumii.

Deși Moise a crescut la palat ca prinț în Egipt, a devenit un fugar. După patruzeci de ani de îngrijire a oilor în deșert, Dumnezeu l-a transformat pe acest păstor reticent într-un lider puternic. Apoi, l-a putut folosi pe Moise pentru a conduce peste un milion de sclavi evrei din Egipt și pentru a le aduce libertatea în țara promisă.

Iosif a trecut de la statutul de fiu preferat, ușor răsfățat, la cel de sclav și apoi, printr-o acuzație falsă, la cel de prizonier. La mai bine de doi ani după ce a fost închis în ceea ce era probabil o temniță murdară și infestată cu paraziți, a fost eliberat. Datorită abilității pe care i-o dăduse Dumnezeu de a interpreta visele, faraonul l-a pus apoi la conducerea tuturor ținuturilor Egiptului.

Deși vremurile și situațiile sunt diferite în secolul al XXI-lea, așteptarea face parte din viață. Nu este un lucru de care oamenii se bucură de obicei. Ca mulți creștini, și eu aștept cu nerăbdare revenirea Domnului. Noi Îl așteptăm de foarte, foarte mult timp. În timp ce așteptăm, putem folosi timpul pentru a le arăta dragostea lui Isus altora în multe feluri. Pe măsură ce vom vedea oameni care se întorc la Domnul, așteptarea va părea mai puțin ca o neplăcere, și mai mult ca o oportunitate. Să alegem să lucrăm pentru El, în timp ce așteptăm revenirea Sa.

autor: Marcia Mollenkopf

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO