Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.
Isaia 53:5

Mulți dintre noi au cel puțin o cicatrice. Unii dintre noi au mai multe și cei mai mulți dintre noi poartă un fel de cicatrice emoțională. Este greu să treci prin această viață fără niciun fel de cicatrice.

În timp ce ascultam un cântec care vorbea despre cicatrici, versurile menționau că Hristos va fi singurul care va purta cicatrici în Cer. Cu cât mă gândeam mai mult la asta, cu atât mai mult îmi dădeam seama cât de adevărat era. Pentru că a luat forma noastră umană, El a rămas în acea formă pentru totdeauna. A păstrat cicatricile traumei suferite în numele nostru ca o amintire pentru noi și pentru tot universul despre cât de mult a costat, cu adevărat, păcatul. Știm că Isus are cicatrici pentru că, după înviere, Biblia ne spune că Toma a refuzat să creadă că Isus a înviat dacă nu vedea cicatricile și dacă nu-și putea pune degetele acolo unde fuseseră cuiele. Isus a tratat cu blândețe îndoiala lui Toma și i-a permis să vadă și să atingă cicatricile Sale.

Partea frumoasă este că vom primi trupuri noi și vom deveni perfecți. Nu vom mai purta cicatricile acestei vieți și nici cicatricile emoționale care ne-au bântuit toată viața. Vom fi făcuți noi, dar Hristos va purta pentru totdeauna cicatricile Sale. Vom putea să le privim, să le atingem și să auzim din nou frumoasa poveste a iubirii supreme care ne-a răscumpărat. Acest gând mă copleșește și mă umple de un sentiment de uimire față de marea dragoste pe care Hristos o are pentru mine.

Dragile mele surori, dacă vă confruntați cu cicatricile pe care această viață le-a lăsat asupra voastră fizic și emoțional, consolați-vă cu faptul că nu va fi mereu așa. Într-o zi, în curând, toate vor dispărea. Sunteți iubite mai mult decât puteți ști vreodată. Lăsați ca acest gând să vă întărească și să vă mângâie astăzi. Cicatricile noastre sunt temporare, pentru că ale Lui sunt permanente. Îți mulțumim, Doamne, pentru marea Ta dragoste și sacrificiu pentru noi!

autor: Debra Snyder

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO