Și Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creștetul capului.
Iov 2:7

Bășicile care îmi „împodobeau” genunchii au început ca niște înțepături de ac și s-au transformat în atrocități de mărimea unui capac de cutie de lapte. Petele roșii, furioase s-au umflat în forme nefirești. Uitându-mă la mine, am simțit o deconectare între ceea ce vedeam și acceptarea faptului că era propriul meu corp. Efectele iederii otrăvitoare nu se materializează imediat, iar otrava poate să rămână, invizibilă, pe tot ceea ce a atins. Deși fusesem expusă în săptămâna precedentă, nimic nu s-a materializat până acum patru zile. Cum au apărut mai multe bășici și nimic nu părea să ajute, am decis să cer ajutorul unui medic. Reacția mea a fost atât de severă, încât nu au vrut să creadă că era vorba de iederă otrăvitoare. După ce s-au convins de călătoria mea periculoasă în curte, mi-au dat niște medicamente. Cu toate acestea, aveau să treacă săptămâni până când pielea mea avea să revină la normalitate.

Nu-mi pot imagina să am astfel de bășici pe tot corpul, așa cum a avut Iov. Și, sincer, oricât de dureroase au fost ale mele, sunt sigură că ale lui au fost mult mai rele. Cel puțin Iov suferea de dragul neprihănirii. Eu am suferit din cauza propriei mele decizii proaste de a purta pantaloni scurți în timp ce descurcam o liană de iederă otrăvitoare dintr-un tufiș de trandafiri. Adevărul este că uneori suferim pentru că suntem urmașii lui Dumnezeu. Alteori suferim pentru că trăim într-o lume decăzută. Unii oameni spun că totul se întâmplă cu un motiv, dar Solomon ne spune că „toate atârnă de vremuri și împrejurări” (Eclesiastul 9:11). Uneori, lucrurile se întâmplă pur și simplu și poate că modul în care reacționăm la o situație are o importanță mai mare decât cauza principală a suferinței noastre. Pe cine urmăm, ceea ce credem cu adevărat vor fi dezvăluite atunci când suntem cel mai vulnerabile. Vom fi trandafirii otrăvitori care răspândesc nenorocire pe măsura suferinței noastre sau vom înflori ca niște trandafiri parfumați?

Doamne, ajută-mă astăzi să iau lucrurile așa cum sunt, să realizez că lucrurile rele se întâmplă uneori și că tăcerea Ta nu înseamnă că nu-Ți pasă. Chiar dacă trec prin diverse lupte și mă pot plânge ca Iov, știu că Tu vei fi cu mine pe tot parcursul drumului, trebuie doar să cer!

autor: Deidre A. Jones

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO