Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.
2 Corinteni 4:18

„Merită?”, a întrebat o doamnă în timp ce făcea cu grijă câte un pas pe rând de-a lungul unei urcări aspre și abrupte spre Wineglass Bay, în Tasmania. Ambii ei genunchi păreau slăbiți și avea nevoie de sprijinul a două bastoane pentru a face fiecare pas. Dar nu avea de gând să lase acest lucru să o rețină. Era hotărâtă să ajungă în vârf. Coboram când am observat că nu era nici măcar la jumătatea drumului. Auzise de frumusețea golfului Wineglass și, indiferent de obstacole și dificultăți, voia să ajungă în vârf. „Te descurci de minune! Continuă să mergi!”, am încurajat-o. Știind că, deși ea reușise să treacă prin câteva porțiuni accidentate, mai erau alte câteva dificile în față, unde chiar și eu mă străduisem. Auzisem, de asemenea, de frumusețea golfului Wineglass și voiam să o experimentez și eu, în ciuda dificultăților. Frumusețea uluitoare din vârf m-a făcut să-mi dau seama că a meritat!

În timp ce călătoream cu autobuzul turistic spre următoarea noastră oprire, Dove Lake, din Cradle Mountain, șoferul ne-a reamintit că această plimbare nu este o cursă și că ar trebui să nu ne grăbim de-a lungul traseului. Va exista un autobuz pentru toată lumea, indiferent de momentul în care a terminat. Cuvintele lui îmi tot răsunau în urechi în timp ce mergeam, concentrându-mă pe fiecare pas, de teamă să nu mă lovesc de o stâncă proeminentă sau să nu mă împiedic de rădăcinile copacilor. Împrejurimile erau cu adevărat fenomenale.

Aceste plimbări mi-au amintit de călătoria mea spre cer. După ce am auzit atât de multe despre el și în ciuda dificultăților, tânjesc să îl experimentez eu însămi. Spre deosebire de urcarea mea până la Wineglass Bay sau de plimbarea în jurul Dove Lake, călătoria spre cer este mult mai lungă. Distragerile sunt multe, dar am văzut cum este Isus, și nimic nu mă va opri din încercarea de a ajunge la destinație, unde într-o zi Îl voi vedea în toată gloria Sa.

Doamna care mergea cu bastoanele m-a învățat prin exemplul ei că pot reuși, indiferent de slăbiciunile mele umane. Dar dumneavoastră? Ați trăit momente în care v-ați dorit atât de mult un lucru încât ați dat totul pentru a-l obține? Dar călătoria spre Cer? Spre Isus? Când El va veni să ne ducă la ultimul pas al călătoriei spre casă, vom spune cu toții „A meritat”!

autor: Grace Paulson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO