Îmi pusesem nădejdea în Domnul, și El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele.
Psalmii 40:1

Colegul de cameră al soțului meu de la Colegiul Oakwood (acum universitate) ne vizita în fiecare săptămână acasă pentru cina de Sabat. Era o persoană amabilă și plină de umor. După ce a păstorit timp de peste patruzeci de ani, s-a retras din slujire, dar a rămas ocupat cu activitățile bisericii și ale comunității.

În fiecare vacanță de iarnă, își vizita copiii în California și rămânea o vreme. Într-un an, și-a început vizita puțin mai devreme și a plecat în California în noiembrie. Fiica sa avea planuri de a-i lua pe el și familia într-o croazieră cât timp era acolo. Ne-am bucurat pentru el, dar l-am avertizat să fie extrem de atent, deoarece avea peste optzeci de ani și era în plină pandemie de COVID-19. Ne-a promis că o va face. Cu toate că ne-au lipsit vizitele sale în fiecare Sabat, primeam vești de la el cel puțin de două ori pe săptămână. Apoi, s-a întâmplat.

Timp de două săptămâni nu am mai primit nicio veste de la el. L-am sunat pe telefonul său mobil, dar apelurile noastre au fost redirecționate către căsuța vocală. Din păcate, nu știam cum să-i contactăm copiii. S-a instalat anxietatea. Ne‑am rugat în fiecare zi, cerându-I lui Dumnezeu să ne ajute să ne găsim prietenul.

Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciuni ajutându-ne să ne amintim prenumele fiicei sale. Nu mi-am putut aminti numele de familie, deși mi-am amintit că deținea o fermă de cai. Fiica mea mi-a sugerat să caut pe internet folosind prenumele și numele de fată al fiicei sale, așa că am făcut-o. Am inclus chiar și cuvintele „fermă de cai” în căutare. Iată că am găsit-o, și chiar și o fotografie cu ea și familia ei la ferma de cai!

În partea de jos a site-ului, am observat un număr de telefon. Am sunat, iar soțul fiicei a răspuns. I-a dat telefonul soției sale, iar eu i-am explicat cine suntem și cât de îngrijorați suntem. Ea și-a amintit de noi și ne-a spus că erau în drum spre spital pentru a-și lua rămas bun de la tatăl ei, deoarece era pe moarte din cauza COVID-19. Deși nu am avut ocazia să ne luăm rămas bun, ne agățăm de promisiunea: „El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). 

Așteptăm cu nerăbdare să ajungem în Cer, unde nu ne vom mai despărți niciodată. Până în acea zi, să ne agățăm de promisiunile lui Dumnezeu în timp ce ne pregătim pentru revenirea Sa!

autor: Vivian Brown

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO