Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase.
Isaia 43:19

Poate că ați auzit de legea lui Murphy, care spune că tot ce poate merge prost va merge prost. După ce am fost reprimită în biserică în 2018, o serie de situații prin care am trecut m-au făcut să mă simt ca și cum aș fi trăit sub incidența legii lui Murphy. Vedeți, atunci când viața este frumoasă și lucrurile merg așa cum îți dorești, este ușor să fii bucuroasă și plină de laudă, dar când vin încercările și trecem prin greutăți, atunci credința noastră este pusă la încercare.

Așadar, după ce am rămas șomeră, am avut o serie de probleme de sănătate care m-au determinat să merg la diverși profesioniști din domeniul sănătății – medicul de familie, specialistul reumatolog, chirurgul ortoped, fizioterapeutul și, în cele din urmă, un medic naturist. În acest moment, le-am spus familiei și prietenilor mei, care erau sursa mea de putere, că poate ar trebui să-mi schimb numele în Iov. Simțeam că acum puteam înțelege pe deplin prin ce trecuse Iov în fața încercărilor sale.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, COVID-19 a intrat în scenă, iar țara a intrat în blocaj. În timp ce toate acestea se întâmplau, cei doi fii ai mei au fost acceptați la universitate. În mod oficial, pe insula noastră din Trinidad și Tobago aveam școlarizare gratuită, însă, când acest lucru s-a schimbat, mi s-a cerut să plătesc un procent din școlarizare. Da! Chiar părea că totul mergea prost. Dar Dumnezeu întotdeauna găsește o cale.

Oh, da! Dumnezeu a găsit o cale! Iată câteva dintre lucrurile pe care le-a făcut. A răspuns rugăciunilor noastre pentru vindecarea mea. El a venit cu un loc de muncă pentru soțul meu după ce a fost ridicat blocajul. El a lucrat cu credincioșie, exact așa cum a promis, așa cum afirmă Isaia în textul nostru de astăzi, El a făcut cu adevărat un drum în pustiu și râuri în deșert.

De multe ori trecem prin situații dificile și ne punem întrebări despre Dumnezeu, dar poate fi nevoie de provocări precum cele cu care s-a confruntat Iov pentru a descoperi cu adevărat cine este Dumnezeu, tot ce a făcut și tot ce este dispus să facă. Atunci răspunsul nostru va fi: „Știu că Răscumpărătorul meu este viu… Știu că Tu poți totul și că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale” (Iov 19:25, 42:2). Prietenele mele, Dumnezeul nostru este capabil!

autor: Jill Springer-Cato

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO