Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El  şi-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Era o dimineață frumoasă de duminică în care Ruth Bixby se oferise să facă curățenie în micuța ei biserică din sudul statului Maryland. Făcea singură curățenie la biserică în acea zi. Când a intrat, totul arăta plin de pace, și ea a fost inspirată să mediteze și să citească Cuvântul lui Dumnezeu înainte de a începe curățenia. A mers afară la mașină pentru a-și lua ochelarii de citit, s-a întors în biserică și s-a așezat pe ultimul rând, ca să citească din Biblie. A citit o vreme și apoi a început să se roage. Chiar atunci a auzit niște sunete de podea care scârțâie. S-a oprit din rugăciune și a ascultat, gândindu-se că poate vine cineva înăuntru, dar nu a venit nimeni; însă scârțâitul a continuat. 

Dintr-un anumit motiv, nu i-a fost teamă și a simțit că este un spirit rău. Fără frică a ordonat cu vocea puternică: „Pleacă din casa lui Dumnezeu. Nu ai niciun drept să fii aici. Nu mă deranja. Ieși din casa lui Dumnezeu imediat.” A repetat acest lucru de mai multe ori și, până la urmă, zgomotul s-a oprit și s-a așternut liniștea.

Ruth s-a dus repede să verifice dacă totul era încuiat și să se asigure că nu se afla nimeni prin preajmă. Apoi a început să facă curățenie în biserică singură și fără nicio teamă. Simțea că prezența lui Dumnezeu este cu ea și știa că îngerii Săi vegheau asupra ei.

Dumnezeu i-a dat puterea și curajul să facă curățenie în biserică în acea zi. A mers acasă bucuroasă, știind că prezența și ajutorul lui Dumnezeu fuseseră cu ea în acea dimineață.

Chiar dacă această experiență a tulburat-o, ea a știut că Dumnezeu era real și că veghea asupra ei și a simțit asigurarea că Dumnezeu Se îngrijea de ea în fiecare aspect. Această experiență i-a întărit mult credința în Dumnezeu.

Și noi putem avea aceeași siguranță, în orice împrejurare, atunci când ne predăm cu credință și ne punem încrederea în Dumnezeu!

autor: Stella Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO