Domnul te va călăuzi neîncetat, îți va sătura sufletul chiar în locuri fără apă și va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.
Isaia 58:11

Viața poate fi palpitantă atunci când crești la țară, undeva în centrul Jamaicăi, înconjurat din toate părțile de natură, te trezești cu sunetele maiestoase ale păsărilor cântătoare și cu verdeața radiantă care te îndeamnă să stai în liniște și să admiri frumoasa creație a lui Dumnezeu. Aici, aerul este proaspăt, nepoluat. Aceste scene din natură îți oferă o scurtă incursiune în Grădina Edenului, cu plante luxuriante și suculente. Cu adevărat este o priveliște care îți taie respirația.

Eu iubesc foarte mult plantele și de câțiva ani mi-am făcut propria grădină pe verandă. Acolo, am o mare diversitate de plante, îmi place în mod special să văd orhideele înflorind și să le admir! Ah, cât de frumos!

Pentru că am ca hobby fotografia, îmi folosesc grădina în scopuri misionare. Fotografiez plantele și le trimit altor femei pentru a le însenina ziua, pentru ca și ele să poată înmuguri și să poată aprecia o parte gingașă a vieții, cu ajutorul frumuseții inegalabile a creației lui Dumnezeu.

Recent, am fost tentată să arunc câteva tulpini de un anumit soi de orhidee, crezând că nu vor mai înmuguri din nou. Totuși, acest soi a fost foarte bun și a înflorit de multe ori. Duhul Sfânt m-a îndemnat să le păstrez și să îmi exersez răbdarea. Am ascultat de glasul Duhului Sfânt și, după câteva săptămâni, ca o surpriză plăcută, au început să se vadă noi muguri din ceea ce inițial credeam că este mort. Și da, de-abia așteptam să înflorească și, când acest lucru s-a întâmplat, florile au fost de o frumusețe rară! Frumoase, roz și strălucitoare.

Cum este în lumea naturală, așa este și în cea spirituală. Haideți să nu dăm la o parte mugurii tăcuți din viața noastră, ei au nevoie de timp să se dezvolte! Cu toții avem muguri pe care vrem să îi vedem înfloriți în viața noastră. Acești lăstari tăcuți variază de la femeie la femeie și diferă în diversele etape ale vieții. Totuși, oricare ar fi lăstarul tău tăcut, nu uita că planta va înmuguri atunci când Îi permitem lui Dumnezeu să ne călăuzească continuu și să sature sufletul nostru însetat. El promite că vom fi asemenea unei grădini bine udate, ca un izvor ale cărei ape nu seacă niciodată.

Spor la „încolțit”!

autor: Althea Y. Boxx

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO