Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată.
Iacov 1:5

Cu câteva săptămâni în urmă, i-am spus mamei mele că hotărâsem să o eutanasiem pe pisicuța noastră, Princess Margaret. I-am enumerat toate motivele care ne făceau să credem că era timpul. Ea a spus: „Acum încerci să te convingi pe tine? Pentru că eu și tata am discutat acest lucru în urmă cu două luni și de atunci am spus că era timpul.” Durerea și disconfortul lui Princess Margaret erau evidente, dar emoțiile mele mă împiedicau să fac ceea ce știam că trebuie făcut. De când am luat această hotărâre, am luptat în inima mea cu vina deoarece, dincolo de tristețe, eram oarecum liniștită. Eram liniștită pentru că nu mai trebuia să fac curat după ce ea își făcea nevoile pe lângă tăviță și nu trebuia să o mai forțez să ia pastile – lucru pe care amândouă îl uram. Eram liniștită că nu voi mai avea sesiuni de canto la miezul nopții sau că nu mai trebuia să o iau cu noi când ne mutam pentru că era greu și pentru noi, și pentru ea.

O femeie pe care o cunosc și-a pierdut soțul în urmă cu câteva luni. El suferea de demență în stare avansată și ea l-a ținut acasă, deși, la rândul ei, avea probleme medicale serioase. Când a murit soțul ei, îmi amintesc că ea se lupta cu simțământul de vină și eu mă întrebam de ce? Deși un animal de companie nu se compară nici pe departe cu un partener de viață, acum înțeleg, într-o oarecare măsură, vina pe care a simțit-o ea. Vina cu privire la propria liniște și ușurarea că cel de care ea a îngrijit atâta timp, care i-a îngreunat viața, deși ea l-a iubit, acum nu mai era. Ușurarea, libertatea… vina.

„Inima este nespus de înșelătoare” (Ieremia 17:9). Inimile noastre tulbură apele când vine vorba de alegeri dificile și emoții. Dacă ai luptat și tu vreodată cu vina din cauza barajului de simțăminte pe care le ai față de trecerea în neființă a cuiva sau eutanasierea unui animal, aș vrea să te asigur că nu ești singură! Ai iubit acea persoană sau acel animal până la sfârșit, chiar dacă gândurile tale nu au fost întotdeauna pline de iubire. Ca oameni, noi avem emoții complexe. Nu este greșit să avem simțăminte nesigure. Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să treci prin momentele grele și El o va face. Poate El nu va schimba situația, dar El va păși alături de tine și îți va da înțelepciune. Trebuie doar să ceri!

autor: Deidre A. Jones

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO