Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta.
Marcu 12:30

Aceste cuvinte au fost adresate de Isus cărturarului care I-a cerut să îi spună prima poruncă. Răspunsul lui Isus este o versiune lărgită a cuvintelor rostite de Moise în Deuteronomul 6:5. Rostind aceste cuvinte, Isus a oferit religiei o abordare holistică. A-L iubi pe Dumnezeu din toată inima ne îndreaptă atenția spre aspectul emoțional al vieții noastre. Noi putem simți mai profund cu inima deoarece expresiile emoționale își au rădăcina acolo. Sufletul se adresează dimensiunii spirituale. Deși simțim cu ajutorul inimii, transformarea spirituală o putem experimenta cu ajutorul sufletului. Cugetul cuprinde aspectul intelectual al vieții noastre. Putem iubi din inimă, dar avem nevoie de implicarea celorlalte părți ale vieții noastre pentru a iubi pe deplin. Nu în ultimul rând, puterea reprezintă aspectul fizic. Această parte ne reamintește că suntem creația lui Dumnezeu. Când Îl iubim pe Dumnezeu așa cum ne cere Isus, cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul și cu toată puterea, noi vom fi pe deplin predați Lui. A ne preda viața pe deplin lui Dumnezeu înseamnă că Îl iubim atât de mult – emoțional, spiritual, intelectual și fizic –, încât suntem dispuși să Îi dăm totul Lui, tot ce avem. Când Îl iubim pe Isus din toată ființa, El ne va învăța cum să iubim cu adevărat și atunci îi vom iubi pe ceilalți cum ne iubim pe noi înșine.

Anul 2021 a fost primul an în care nu mi-am pus nicio țintă pentru noul an. Și asta nu din cauză că am devenit mai cinică sau pentru că am fost descurajată de eșecul meu de a atinge țintele puse în trecut. Pur și simplu nu am făcut-o deoarece nu am avut nevoie de ținte pentru noul an pentru a-mi îmbunătăți viața sau relațiile. În studiul Bibliei făcut în 2020 am recitit aceste cuvinte ale lui Isus și ele au lăsat o impresie adâncă în mintea mea. Mi-am dat seama că, dacă îmi doresc o relație mai strânsă cu Salvatorul meu, atunci trebuie să Îi predau totul Lui și ce altă modalitate mai bună de a face aceasta decât iubindu-L cu toată inima, sufletul, cugetul și puterea?

Așa că, la mijlocul anului 2020, am hotărât să Îl iubesc pe Dumnezeu în mod holistic. În consecință, rugăciunea mea zilnică este să Îl iubesc pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul, cu tot cugetul și cu toată puterea. Este o schimbare continuă și, pe măsură ce Duhul Sfânt mă călăuzește, îmi dau seama că Îl iubesc nu doar pe Domnul, Dumnezeul meu, ci îmi iubesc și semenii.

autor: Valerie Knowles Combie

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO