Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.
1 Ioan 4:16

Dacă Dumnezeu este dragoste și rămânerea în El înseamnă rămânerea în dragoste, acest text înseamnă foarte mult. Gândiți-vă! Ioan spune că cei care trăiesc dragostea pe care el se pregătea să o explice, rămân în Dumnezeu. Rămânerea în dragostea Lui înseamnă creșterea în dragoste. Iată un exemplu!

Eram îngrijorată. Corturile Congresului femeilor din Africa erau pline cu femei din numeroase țări. Era nevoie de traducere din și în multe limbi, totuși puține femei erau disponibile sau chiar instruite să traducă. M-am rugat: „Doamne, Tu ai pe cineva aici care poate să mă ajute. Te rog, trimite-mi-o!” Am auzit o voce care venea parcă de departe. M-am întors spre cea care avea un glas amabil, catifelat, care mi-a spus: „Sora Raquel, folosiți-mă! Nu cunosc perfect limba engleză, dar m-am simțit îndemnată să accept provocarea.” Câtă bucurie! Am slujit împreună în acea zi. Multe femei au auzit mesajul în limba lor. Aceasta este puterea pe care o singură femeie, care conlucrează cu Dumnezeu, poate să o aibă – puterea de a face lucruri mărețe.

Întorcându-mă mai târziu în camera mea, m-am gândit la această tânără, atât de plină de Duhul Sfânt și de dragostea lui Dumnezeu. Mi-au venit în minte cuvintele lui Ioan: „Cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el.” Aceasta este dragostea care vă ajută să vă depășiți capacitățile. Dragostea care vă conduce să anticipați o nevoie. Dragostea care vă împuternicește să slujiți în ciuda limitelor voastre. Dragostea care vă constrânge să răspundeți chemării lui Dumnezeu de a sluji altora.

În acest capitol, Ioan ne ajută să înțelegem această dragoste. În primul rând, descoperim că Fiul lui Dumnezeu a murit pentru păcatele noastre, pentru că Dumnezeu ne-a iubit înainte ca să-L iubim noi (1 Ioan 4:10,19). În al doilea rând, dragostea lui Dumnezeu ne dă putere să iubim (vers. 11, 12). În al treilea rând, dragostea lui Dumnezeu este desăvârșită în noi ca să ne dea încredere (vers. 17). În al patrulea rând, când cunoaștem dragostea lui Dumnezeu, nu ne mai este frică, pentru că „dragostea desăvârșită izgonește frica” (vers. 18). În al patrulea rând, cine iubește pe Dumnezeu, iubește pe sora/fratele lui (vers. 21). Când am îmbrățișat-o pe această tânără în ultima zi de congres, i-am spus: „Ai arătat ce înseamnă să-i iubești pe ceilalți.” Mi-a răspuns zâmbind: „Nu, sora Raquel, Dumnezeu Și-a arătat dragostea prin mine.” S-a întors în Togo, dar slujirea și dragostea ei pentru surorile ei au rămas.

Rugăciunea mea în această dimineață este: Doamne, trimite-mi astăzi o persoană pe care să o iubesc. Și știu că El îmi va trimite.

Raquel Queiros da Costa Arrais

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO