Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
Ieremia 29:11

Când l-am născut al treilea copil al nostru, am fost încântată. Am avut acel simțământ că avem o familie completă. Doi fii plini de viață și o fiică adorabilă – nu puteam să cer mai mult.

Când fata noastră a împlinit șase luni, am rămas din nou însărcinată! Nouă luni de sarcină nu au fost ușoare. Eram epuizată după ani de sarcină și alăptat. Sarcina anterioară era încă vie în mintea mea. Eram neliniștită și îngrijorată că se putea întâmpla ceva rău în timpul nașterii sau că bebelușul putea avea vreo anomalie. Mă linișteam adesea singură cu gândul că Dumnezeu mă însoțise în toate celelalte trei sarcini și am crezut cu putere că El avea un scop cu această nouă sarcină.

La o săptămână după data estimată pentru naștere, au început contracțiile. Am înțeles imediat că travaliul progresa foarte rapid, așa că ne-am grăbit să ajungem la spital.

Acolo, când moașa m-a examinat, a înghețat. Apoi i-a cerut celei care o asista să se asigure că sursa de oxigen este funcțională și i-a spus soțului meu să-și pună mănușile și să se pregătească să ajute. Am întrebat-o ce se întâmplă.

Moașa mi-a explicat pe un ton liniștit: „Simt cordonul ombilical care poate să iasă oricând și să împiedice astfel oxigenarea copilului.” Aceasta nu era o veste bună! Fiind medic pediatru și înțelegând pe deplin implicațiile celor tocmai spuse, mi-am imaginat ce e mai rău. Pentru o clipă m-a cuprins spaima; apoi mi‑am amintit textul din Matei 6:27: „Poate cineva dintre voi ca, îngrijorându-se, să adauge o oră la viața lui?” (NIV). M-am rugat și apoi m-am relaxat, lăsând totul în seama lui Dumnezeu. „Tată, să se facă voia Ta.” În mai puțin de o oră, un țipăt puternic a umplut camera. În timp ce mă uitam la copilul nostru, roșu și activ, I-am adus slavă lui Dumnezeu. El ne dăduse un bonus, încă o fetiță! Acum, când scriu, fiica noastră bonus are patru ani. De câte ori mă uit la ea, îmi dau seama că familia noastră nu ar fi fost completă fără ea.

Iubite surori în Domnul, Dumnezeu este mereu pregătit să răspundă rugăciunilor noastre. El are pentru noi cel mai bun plan. Putem să fim sigure mereu că ne va da pacea veșnică, ce întrece orice imaginație omenească. Să ne bucurăm mereu de prezența Sa.

Lulu Chirande

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO