Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui.
2 Petru 1:3

Ca urmare a unor serii de evenimente neașteptate, îmi petrecusem ultimele două luni într-un sat de pescari. Fusese o experiență interesantă pentru mine, o fată de oraș, prin excelență, care nu poate să deosebească un ton de o tilapia.

Pescarii de aici au o viață interesantă. Adesea, ei ies în larg, pe mare, dimineaţa foarte devreme, neștiind ce le va aduce ziua. Uneori nu se duc foarte departe ca să pescuiască și prind mulți pești. Alteori, se duc departe și nu prind nimic. Uneori prind mulți pești mici care nu sunt prea valoroși. Ocazional, prind atât de mult pește, încât bărcile lor stau să se scufunde. Ei trebuie să fie oameni puternici ca să aducă în barcă acele capturi mari, tenace în situaţii dificile și nu prea ușor de descurajat de ieşirile care nu aduc niciun câștig. De asemenea, trebuie să fie descurcăreți, învățând să trăiască cu puțin în perioadele când nu prind prea mult pește.

Odată, prietena mea m-a întrebat de ce a ales Domnul câțiva pescari ca ucenici ai Săi. Acum, după câte am văzut trăind printre ei, cred că abilitățile și experiențele unui pescar au fost de folos pentru răspândirea Evangheliei. Forța și abilitatea lor de a trăi cu puțin i-a ajutat în lungile călătorii, când au dus Evanghelia în diferite locuri. Stăruința și rezistența lor au fost necesare atunci când au întâmpinat persecuție și respingere. Au avut tot ce era necesar pentru a fi lucrători pentru Dumnezeu.

Din cauza personalității mele introvertite, nu îmi este ușor să intru în vorbă cu străini sau să mă împrietenesc cu toată lumea. Uneori, simt că acest lucru mă dezavantajează în răspândirea Evangheliei. Dar, de fapt, Dumnezeu Se folosește de personalitatea mea introvertită pentru a mă ajuta să fiu o bună ascultătoare și să construiesc relații bune cu oameni, care să-mi permită mai târziu să li-L împărtășesc pe Hristos. Așa cum m-a făcut Dumnezeu sunt tocmai bună pentru a fi o lumină pentru El.

Eu cred că noi toți avem ce ne trebuie pentru a fi lucrători pentru Hristos. El va folosi tot ce suntem dispuși să-I dăm pentru slava Lui, în vederea zidirii Împărăției Sale. Dacă suntem dispuși să-L lăsăm să ne folosească, atunci suntem pregătiți să fim lucrători pentru El.

R. Bowen

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO