Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!
Psalmii 27:14

Trebuie să recunosc că m-am gândit mult până am pus un titlu acestui devoțional. Așa cum știți, Rahav a avut o ocupație care este încă privită cu un aer de superioritate de toți oameni, indiferent că frecventează sau nu o biserică. Nu am auzit de niciun părinte care să-i dea copilului său numele Rahav. Poate spuneți: „Nu am făcut tot timpul ce este bine, dar ca să mă numești Rahav, e mult prea mult!” Dar, vă rog, ca înainte să rupeți această pagină din carte sau să scrieți editurii o nemulțumire, ascultați-mă puțin.

Biblia nu ne dezvăluie cum a ajuns Rahav prostituată. Poate sunteți ca mine și vă întrebați cum a condus-o viața în direcția această, dar scopul acestei prezentări nu este de ce, ci în ciuda.

Când Rahav i-a văzut pe cei doi oameni ai lui Dumnezeu între zidurile cetății păgâne, Ierihon, a recunoscut că venise salvarea ei. Ea știa că Ierihonul urma să fie distrus, dar i s-a spus că, dacă va agăța o funie roșie de la fereastra ei și nu va părăsi casa, până în ziua în care va veni salvarea, oricine se va afla în casa ei va fi salvat. Ea nu a întrebat cât de mult va trebui să aștepte, nu a ieșit pe stradă ca să vadă dacă vine cineva și nici nu a trimis pe niciuna dintre rude să facă lucrul acesta. Biblia nu spune cât au așteptat, dacă perioada de așteptare a fost de zile, săptămâni sau luni. Poate că ea chiar s-a întrebat: Mai vin israeliții? Dar un lucru este cert, nu a părăsit casa. Rahav știa doar ce făcuse Dumnezeu altor popoare și a crezut. Ea a recunoscut în acele iscoade israelite pe oamenii lui Dumnezeu și nu i-a lăsat să plece până când aceștia nu i-au jurat că va fi salvată în anumite condiții. Era hotărâtă, prin harul lui Dumnezeu, să-și schimbe viața.

Întocmai ca Rahav, prin împrejurări care pot sau nu să depindă de noi, Dumnezeu poate și vrea să ne salveze. Rahav a așteptat, și minunea a venit. Dumnezeu a făcut din ea o femeie onorabilă, îngăduindu-i să se căsătorească, într-o vreme când era de neconceput ca un om neprihănit să se căsătorească cu o femeie cu o astfel de profesie. Dumnezeu i-a dat și un fiu, un minunat fiul al Său, Boaz. Cea mai mare onoare dintre toate a fost că Domnul Isus a venit pe linia ei genealogică. Da, eu vreau să am acea credință a lui Rahav, credința care poate știe sau nu știe când și cum va veni schimbarea, dar care știe că aceasta va veni!

D. Reneé Mobley

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO