MÂNAȚI DE VOIA NOASTRĂ, SUFERIM UN EȘEC

Omul face multe planuri în inima lui, dar hotărârea Domnului, aceea se împlineşte.
Proverbele 19:21

Aproape orice femeie a visat să-și găsească „prințul”, acea persoană care îi va cădea la picioare și îi va arăta ce înseamnă dragostea adevărată. Când după ce ai fost rănită, folosită, umilită și părăsită ca un obiect stricat, dragostea pură pare o minciună. După doi ani de curtenie, m-am trezit planificând o nuntă, chiar dacă ceva în mine îmi spunea că fac o greșeală. Totuși, eram hotărâtă să-mi îndeplinesc voia și am ajuns să aduc la tăcere vocea lui Dumnezeu.

Cu o lună înainte de nuntă m-am hotărât să fac o plimbare ca să-mi limpezesc mintea. Am avut un moment de întâlnire cu Isus. M-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu să binecuvânteze căsătoria mea. Voiam să gust acel „fericiți până la adânci bătrâneți”. În timp ce mă plimbam în cartier, am auzit pe cineva strigându‑mă pe nume. M-am oprit și am privit împrejur, dar nu am văzut pe nimeni. Am continuat să merg, dar vocea tot mă striga. A treia oară m-am oprit și am răspuns: „Da?!” Am tras concluzia că Dumnezeu încerca să-mi vorbească. M-am sprijinit de un perete și am spus: „Da, Doamne?!”

Vocea a răspuns: „Nu te mărita.”

Cum? Eram în stare de șoc. Era totul planificat, iar invitațiile fuseseră trimise! Vocea a răspuns: „Voi fi cu tine. Fii puternică, nu te teme!” Îndreptându-mă spre casă, mă gândeam și nu știam ce să fac. Eram speriată și confuză. Curând după aceea, am aflat că logodnicul meu fusese văzut cu o altă fată.

Privind în urmă, sunt bucuroasă că m-am încrezut în Dumnezeu și I-am ascultat vocea. Uneori, concentrându-ne pe ce dorim, ajungem orbi. Duhul Sfânt chiar mi-a dat curaj și putere. Un an mai târziu am primit binecuvântări abundente prin căsătoria la care visasem. Această experiență m-a învățat că trebuie să învățăm cum să ne încredem în vocea lui Dumnezeu și să-I urmăm instrucțiunile. Chiar dacă unele decizii sunt greu de luat, noi trebuie să ne încredem în Tatăl nostru ceresc. Toate dorințele noastre trebuie să fie în acord cu scopurile lui Dumnezeu, dacă nu, vom suferi un eșec. Doar dragostea Lui ne poate aduce împlinire. Vocea Lui nu ne-ar conduce niciodată pe un drum greșit. Poate gândim că noi știm ce e mai bine, dar adesea nu este așa. Sunt bucuroasă că planurile Lui pentru mine au triumfat. Sfatul meu: Lasă în urmă totul și alege-L pe Dumnezeu.

Esther Siceron-Reyna

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO