Eu mă voi ruga Domnului pentru voi.
1 Samuel 7:5

Domnul îmi ascultă cererile şi Domnul îmi primeşte rugăciunea!
Psalmii 6:9

Mulţumesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi, cu bucurie.
Filipeni 1:3,4

Când am ajuns acasă la Rudy, în prima mea vizită ca lucrător de îngrijiri paliative, acesta stătea prăbușit în scaunul cu rotile. Soția lui, Margaret, mi-a urat bun venit, m-a prezentat lui Rudy și apoi a ieșit din cameră. Am îngenuncheat în fața lui și l-am asigurat că voi face tot ce voi putea ca să-l ajut să se simtă bine. Rudy a dat din cap că înțelege, dar a vorbit puțin. I-am spus că mă bucur că o voi putea ajuta pe soția lui să aibă grijă de el.

Zilele au trecut. Eu și Margaret ne-am simțit bine să avem grijă de Rudy, făcând împreună treburi casnice și vizite. Am aflat că Rudy avea nouăzeci și opt de ani și că absolvise liceul la nouăzeci și doi de ani! Era un bărbat cu multe talente, bucurându-se de cei șase copii ai lui. Când Rudy a murit, am participat la slujba de înmormântare în biserica locală. După slujbă, fiul lui, Marv, s-a apropiat zâmbind de mine. M-a întrebat direct, fără nicio introducere:

– Ce i-ați spus tatei?

Fața mea mirată l-a surprins când i-am răspuns tot cu o întrebare:

– Ce vreți să spuneți?

El a răspuns:

– Știți, atunci când l-ați văzut pentru prima dată.

Încă nu înțelegeam unde bate. Marv a continuat:

– I-ați spus ceva, care l-a transformat într-un pacient foarte bun.

 Am dat din cap, spunându-i că nu știu despre ce vorbește. Apoi Tim și Celine mi-au adresat aceeași întrebare. Copiii observaseră în mod evident schimbarea lui Rudy și discutaseră împreună despre ea. Marv a spus:

– Nu-i spuneți nimic mamei! Lăsați-o să considere că sunteți minunată în modul cum v-ați descurcat cu tata, când restul familiei a avut probleme!

Pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative simt adesea că sunt o povară pentru membrii familiei. Cred că acesta a fost cazul lui. Totuși, mai cred că multele rugăciuni pentru Rudy au constituit adevăratul secret. Cu siguranță că Dumnezeu i-a înmuiat inima, pentru că eu nu am un astfel de talent!

Marybeth Gessele

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO