Fiică, credinţa ta te-a vindecat.
Marcu 5:34, NTR

Domnul Isus Se îndrepta spre casa unuia dintre conducătorii sinagogii pentru a-i vindeca fiica muribundă. O femeie, care avea o scurgere de sânge de doisprezece ani, și-a făcut loc prin mulțime ca să ajungă la Isus. Această femeie L-a întrerupt pe Isus din misiune. Era convinsă că El o va vindeca.

Ea putea fi bătută sau ucisă pentru că se amestecase printre oameni, dată fiind starea ei, totuși a fost hotărâtă să aducă laolaltă credința ei cu inima Lui.Zicea în inima ei: „Dacă ating măcar hainele Lui, voi fi vindecată!” (Marcu 5:28, NTR). S-a strecurat prin mulțime și, în sfârșit, S-a atins de El. „Imediat izvorul sângelui ei a secat și ea a simțit în trup că fusese vindecată de boala ei” (vers. 29, NTR).

Oricât de disperate ar fi problemele noastre, să nu-i permitem niciodată fricii să ne oprească să ne apropiem de Isus cu îndrăzneală. Domnul Isus a identificat-o ca fiind „femeie” când a numit-o fiică. „Fiică, credința ta te-a vindecat” (vers. 34, NTR). Numind-o fiică, El le vorbește tuturor femeilor. El Se adresează feminității noastre, inimii noastre și potențialului nostru. El a vorbit despre ceea ce am putea fi noi, femeile. Este o declarație privind viitorul nostru. Prin credința noastră, El ne pune la dispoziție puterea Sa și ne descoperă planul Său cu noi.

Să-I permitem lui Dumnezeu să ne conducă destinul. Isus nu doar a eliberat-o pe „femeie” de boala ei fizică. El a eliberat-o din punct de vedere mintal și spiritual! De aceea a întrebat: „Cine M-a atins?” Dorea ca ea să poată mărturisi. Dorea ca ea să-și lase temerile deoparte și să capete o îndrăzneală pe care doar El i-o putea da. Ea întrerupsese deplasarea lui Isus pentru un scop mai măreț decât vindecarea bolii ei.

Uneori este nevoie de o întrerupere a preocupărilor existențiale pentru a ne conecta cu Domnul Isus. Ce a făcut pentru acea femeie vrea să facă și pentru noi! El vrea ca să crească credința noastră, visurilor noastre să fie mai mărețe și viața noastră să aibă multe „întreruperi” spirituale. El dorește ca noi să avem visuri pe măsura Dumnezeului nostru, să vedem minunile care se întâmplă în viața noastră și să întâlnim oameni în Împărăția cerurilor ca urmare a mărturiei și slujirii noastre creștine.

Să ne facem loc prin viață ca să ajungem în prezența Celui Atotputernic, pentru a trăi bucuria conectării inimii lui Dumnezeu cu credința noastră și pentru a intra în posesia moștenirii noastre ca fiice prețioase ale Sale!

Ella Tolliver

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO