Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi!
Iacov 4:8 p.p.

Într-una din diminețile perioadei pandemiei de COVID-19 din 2020, în timpul devoțiunii mele zilnice, m-am rugat ca de obicei, și anume ca Dumnezeu să mă ajute să înțeleg ce citesc și să pot aplica în viață cele învățate. M-am rugat ca încrederea mea în Dumnezeu să rămână puternică, fie că pandemia aceasta îmi va afecta în vreun fel viața, fie că mi-o va lua chiar.

Deschizând cartea pe care o citeam la pagina unde rămăsesem, privirea mi-a fost atrasă de titlu: „Viața pe pauză”. Într-adevăr, cred că așa ne-am simțit unii dintre noi. Cu siguranță, așa ne-am simțit, dacă am încercat să punem în practică recomandările de distanțare fizică și izolare făcute de oficialitățile guvernamentale și de lucrătorii din domeniul sănătății, care au apărut în fiecare zi pe posturile de televiziune în încercarea de a limita răspândirea virusului ucigaș. În Leviticul 13, Dumnezeu este primul care a dat instrucțiuni despre distanțarea fizică pentru limitarea răspândirii bolilor infecțioase.

Dar textul pe care autorul cărții l-a ales pentru acea zi este cel care mi-a dat un impuls de speranță și siguranță. „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10 p.p.). Cu alte cuvinte, Domnul spune: „Liniștiți-vă. Eu dețin controlul. Nu trebuie să vă îngrijorați.”

Așadar, în acel timp în care conexiunea cu cei din jurul meu era mai slabă, Dumnezeu tocmai îmi oferise o ocazie mai bună ca să mă conectez cu El și ca relația mea cu El să devină mai puternică. Și tocmai de aceasta voi avea nevoie în aceste ultime zile, înainte ca Domnul Isus să Se întoarcă pentru a-i lua cu Sine pe copiii Lui credincioși.

Nu vreau nimic mai mult decât să fiu gata pentru acea binecuvântată zi. Să profit de toate ocaziile pentru a-L cunoaște mai bine; să învăț să umblu mai aproape de El, cu pași mai siguri; să lucrez împreună cu El în răspândirea Evangheliei Împărăției; să-mi întăresc credința în El – acestea sunt obiectivele mele pentru restul zilelor de trăit pe acest pământ.

Uneori este foarte greu să mă liniștesc și să-mi iau timpul zilnic necesar pentru a aduna putere de la singura Sursă de pâine și apă a vieții, necesare subzistenței noastre spirituală. Totuși, nu pot să fac față de una singură dificultăților și nesiguranței acestei vieți. Am nevoie să cunosc și să mă încred în Acela care răspunde tuturor nevoilor mele. Vă rog ca și voi să faceți la fel și să profitați de momente ca acestea pentru a vă apropia tot mai mult de prezența divină.

Sylvia Sioux Stark

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO