Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide.
Matei 7:7,8

Stați puțin, copii. Se întâmplă ceva cu mouse-ul computerului meu. Trebuie să cercetez puțin problema”, a spus dl Mosher la începutul orei de geometrie.

Trecuseră cinci minute, și el nu a găsit nicio soluție. Apoi încă zece minute, și dl Mosher tot nu depistase cauza problemei. Așteptam cu toții să ne ceară ajutorul, însă el continua să caute răspunsul de unul singur.

După cincisprezece minute de cercetare zadarnică, a luat mouse-ul în mână și l-a întors. Apoi a început să râdă. Descoperise farsa mea.

Vedeți voi, de-a lungul anilor de liceu, eu și dl Mosher am purtat un mic război de farse. Aceasta era una dintre farsele mele: lipisem un bilețel autoadeziv pe senzorul mouse-ului computerului său pe care scrisesem: „Acum e rândul dvs.” L.S. :-). Crezusem că își va da seama ce făcusem cu câteva minute înainte. Dar nu! A petrecut cincisprezece minute în încercarea de a rezolva o problemă simplă.

Adesea, în viața de credință, acționăm asemenea domnului Mosher. Știm că există o problemă în relația noastră cu Dumnezeu și încercăm pe cont propriu să aflăm ce nu este în regulă. Căutăm sursa problemei și, inevitabil, clacăm. Ne descurajăm și ne gândim să renunțăm la Dumnezeu cu totul.

Atunci realizăm care este problema: ceva ne blochează conexiunea cu Dumnezeu. Fie că este vorba de o dependență, de activitatea noastră pe rețelele sociale sau de dificultățile vieții, în general, descoperim în mod constant că legătura noastră cu Dumnezeu este bruiată, așa cum bilețelul bloca mouse-ul să lucreze.

Atunci când înțelegem că există un obstacol între noi și Dumnezeu, soluția devine clară. Ne rugăm. Vorbim cu El despre ceea ne împiedică să comunicăm. Tot ce are El nevoie de la noi este o invitație. De îndată, El reacționează și ne ajută într-un fel sau în altul. Tot ceea ce trebuie să facem mereu este doar să-I cerem. Cu ajutorul Lui, putem să găsim orice „bilețel” care ne pune în dificultate.

Lacey Stecker

Lacey Stecker

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO