„ÎNCREDINȚEAZĂ-ȚI SOARTA ÎN MÂNA DOMNULUI”

Nu voi muri, ci voi trăi și voi povesti lucrările Domnului.
Psalmii 118:17

Isus a venit pe pământ ca om și a murit fără păcat. Viața pe care a trăit-o pur și simplu sugera că păcatul nu este o opțiune. Acesta ne desparte de Dumnezeu. Când ne mărturisim păcatele, ne pocăim de păcatele noastre și Îi cerem iertare lui Dumnezeu, noi primim ca răsplată dreptul la pomul vieții. Satana este un mincinos, un hoț și un ucigaș. În mod constant el aruncă pietre de poticnire în calea noastră. El folosește orice mijloc pentru a ne distrage de la a atinge ținta cerească, printre altele folosește invidia, durerea, ura, descurajarea, depresia, vina, dezamăgirea și prigoana. Acestea sunt boli care nu pot fi vindecate prin tratamente medicale, hidroterapie, terapie fizică sau psihologică, operație sau printr-o dietă specială. Ele își au originea în păcat și pot fi vindecate doar prin sângele lui Isus.

Marea luptă a început în cer și continuă chiar și în această clipă. Adversarul este hotărât să îi atragă pe copiii lui Dumnezeu cât de departe poate de El. Lui îi place să se joace cu mintea ta. De îndată ce ți-a întunecat mintea cu oricare dintre bolile menționate anterior, el se simte încrezător că ți-a câștigat votul! Noi trebuie să ne amintim că nu luptăm împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva domniilor și puterilor, împotriva conducătorilor întunericului acestei lumi din locurile înalte. Noi trebuie să dăm dovadă de credință și să ne încredem în Dumnezeu, căci El ne poate elibera și El este singurul care poate. Uneori simțim că Satana ne atacă din toate unghiurile. Nu putem permite emoțiilor noastre să preia controlul. Deși poate suntem dezorientați, nu trebuie să disperăm. Dumnezeu a făgăduit că nu ne va părăsi atunci când suntem persecutați. Când suntem doborâți la pământ, să ne amintim de textul din Isaia 41:10. Domnul a făgăduit că ne va întări, ne va ajuta și ne va susține cu dreapta neprihănirii Sale. Domnul va lupta pentru noi și noi vom avea pace deplină atât timp cât mintea noastră este îndreptată spre El și ne încredem în El.

Biruința este a noastră prin Hristos. Tot ce trebuie să facem este să o cerem. Hristos ne vorbește astăzi prin Ioan textul din 16:33: „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine.” Nu sunt o mângâiere aceste cuvinte? El continuă: „În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Dacă Isus are întreaga lume în mâna Sa și El a biruit lumea, noi de ce să ne îngrijorăm? Să ne bizuim pe făgăduința din Psalmii 37:5: „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra.” Dumnezeu vrea și Dumnezeu poate.

Cora A. Walker

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO