ADEVĂRATA FERICIRE = A SLUJI LUI DUMNEZEU ȘI CELORLALȚI

Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.”
Matei 25:40

Mulți ani, eu și soțul meu am fost implicați în lucrarea din Filipine. Eu am început lucrarea misionară pe vremea când încă eram singură, după ce am ajuns în Germania. Dumnezeu a pus o povară și o dragoste în inima mea pentru această lucrare. Noi ajutăm trimițând bani pentru susținerea laicilor, lucrării prin radio și închisori, hrănirea oamenilor fără adăpost și oferind o casă celor vârstnici.

Domnul ne-a răsplătit eforturile în mod bogat. Lucrarea în penitenciare a avut ca rezultat hotărârea a peste 500 de întemnițați să își predea inima lui Hristos și să primească botezul. Acest lucru s-a întâmplat în doar un an, între 2014 și 2015. A lui Dumnezeu să fie slava pentru acest rezultat uimitor!

Eu și soțul meu am hotărât să ne implicăm personal călătorind în Filipine pentru o vacanță. Ne doream să lucrăm printre cei la a căror susținere am contribuit. Pentru a lua parte la lucrarea de pe străzi, trebuia să ne trezim la 3 dimineața. După trezire luam parte la un devoțional împreună cu ceilalți colegi. Apoi găteam oale mari de supă noodle. Înarmați cu pâine și pături mergeam pe străzi pentru a-i trezi pe cei care dormeau pe jos. Întinzând o pătură peste ei, le ofeream și un mic dejun cald. Un mic dejun cald pentru această parte a populației neglijată care, cu o seară înainte, au adormit cu stomacul gol. Inima mea era plină de bucurie când mergeam la cei în suferință.

Îmi amintesc în mod special de o doamnă mai în vârstă de pe stradă. După ce am acoperit-o cu o pătură și am pus lângă ea un bol cu mâncare, am întrebat: „Unde locuiți?” Doar a arătat cu degetul spre copacul de lângă noi, chiar în locul în care eram, și mi-a zâmbit grațios în semn de recunoștință. Am fost profund atinsă. Zâmbindu-i la rândul meu, am spus: „Dumnezeu te iubește atât de mult!”

Cu lacrimi în ochi, ea mi-a răspuns: „Cu adevărat? Îți mulțumesc că ai venit aici!” I-am înmânat o sumă mică de bani care a adus pe fața ei un alt zâmbet, de mirare.

Dintr-odată am înțeles cuvintele lui Isus care a spus: „Este mai ferice să dai decât să primești” (Faptele apostolilor 20:35). Astăzi te provoc, femeie a lui Dumnezeu, să te implici într-o ramură a lucrării. Dumnezeu te va călăuzi și viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Fie ca mottoul personal al fiecăreia dintre noi să fie: „Sunt o femeie pe care Dumnezeu o poate folosi.”

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO