Stearpa și mama-surogat – partea 2

Sara a rămas însărcinată și a născut lui Avraam un fiu la bătrânețe, la vremea hotărâtă, despre care-i vorbise Dumnezeu. (Geneza 21:2)

Apoi s-a împlinit făgăduința lui Dumnezeu. Sara a rămas însărcinată! Ea a râs zeflemitor când a auzit că Dumnezeu avea să îi dea un fiu când ea trecuse de vârsta fertilă, dar El i-a dat. Acum avea un motiv să râdă de bucurie.

După nașterea lui Isaac, între Sara și Agar a apărut invidia pentru faptul că fiii lor îl aveau amândoi ca tată pe Avraam. Sara a regretat nerăbdarea ei din trecut și s-a plâns lui Avraam. Totuși, el a lăsat-o pe ea să rezolve situația. „Este roaba ta”, i-a spus el. Sara i-a alungat pe Agar și pe Ismael în deșert. Deși Avraam suferea din cauza deciziei Sarei, el i-a trimis și le-a dat provizii. Din nou Dumnezeu a venit la Agar și i-a promis că îl va face pe Ismael un neam mare, așa cum îi promisese lui Avraam că îl va face pe Isaac.

Într-adevăr, urmele pașilor lui Isaac și Ismael pot fi văzute în această lume. Națiuni puternice s-au născut prin urmașii lor; totuși, ADN-ul lor, deși frați, este tot de dispreț. Dacă Sara și-ar fi acceptat greșeala – și Agar și-ar fi acceptat partea. Fiecare dorea ca fiul ei să fie primul în inima lui Avraam și să fie copilul făgăduinței.

Da, tot simt împreună cu Agar. Istoria a fost schimbată, pentru că ea a fost o slujnică fără drepturi. Din fericire, majoritatea dintre noi nu vom ști niciodată cum este să fi rob, dar avem această relatare biblică adevărată ca să ne învețe răbdarea și să așteptăm momentul ales de Dumnezeu, să luăm hotărâri bune și să acceptăm rolul de slujire reciprocă. Desigur, Dumnezeu nu dorește ca noi să fim robi așa cum a fost poporul Israel în Egipt, ci să le slujim altora într-un mod important. Din fericire, creștini fiind, noi avem dreptul de a alege să slujim.

La urma urmei, Scriptura ne descoperă chiar prin cuvintele lui Isus că El a venit pe acest pământ ca să slujească. Textul din Matei 20:27,28 spune astfel: „Și oricare va vrea să fie cel dintâi între voi să vă fie rob. Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți.” Tot ce cere Isus este slujirea noastră. El este Modelul nostru – și noi Îi putem sluji – cu drept în împărăție. Întrebarea noastră pentru Domnul să fie următoarea: „Cui îi pot sluji astăzi și în ce mod?”

Betty Kossick

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO