Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:27)

În prezent mă aflu la un congres al Departamentului Misiunea Femeii, în Statele Unite ale Americii. Îmi amintesc prima ocazie în care am fost la un astfel de eveniment, la sfârșit de săptămână. După cum multe dintre voi știți, este o experiență deosebită aceea de a petrece timp cu alte femei creștine. Prima dată am stat în sală și mă simțeam atât de binecuvântată și de întărită să fac parte din acel grup. Vorbitoarea spunea că Dumnezeu ne-a chemat, ca femei, să lucrăm pentru El și că El se folosește de darurile noastre, oricare ar fi ele, ca să-i ajute pe alții să Îl cunoască și să aducă laudă numelui Său.

Vorbitoarea ne-a invitat să facem grupe mici, să ne împărtășim subiecte de rugăciune și poveri ale inimii, iar apoi să ne rugăm unele pentru altele. Am observat că noi, femeile, avem motive comune: griji legate de sănătate, provocări cu copiii, cu soții și cu rudele. M-am simțit foarte binecuvântată să fiu împreună cu surorile mele și să am un simțământ al apartenenței și al unității cu toate aceste persoane – multe pe care nici nu le cunoșteam. În acel moment, am știut că Duhul Sfânt ne unește ca pe o comunitate de fiice ale Regelui.

După ce s-a încheiat ziua, cugetam la ce am descoperit și experimentat în acea zi și am înțeles că, deși suntem una în Dumnezeu, unite prin Duhul Sfânt, Dumnezeu ne vede ca persoane individuale, ca femei create după chipul Său. Am crescut în biserică și singurul tip de întâlniri la care am participat au foste cele mixte, cu bărbați și femei împreună. Mereu m-am considerat parte a „frățietății” și a „adunării”. Eram ca și invizibilă. Dar acea primă întâlnire a femeilor creștine m-a ajutat să mă văd ca individ, ca femeie, fiică iubită de Dumnezeu. De la acel prim eveniment, identitatea mea în Hristos s-a consolidat. Viața mea s-a schimbat de când am descoperit cine sunt în Isus. Sunt o membră a bisericii, dar sunt și o individualitate chemată de Dumnezeu ca să-L servesc în felul meu unic.

Atunci când călătoresc în jurul lumii și vorbesc, una dintre predicile mele predilecte se concentrează pe cine suntem noi în Hristos. Vreau, sora mea, să înțelegi că în ochii lui Dumnezeu noi suntem fiice unice. Poate că suntem diferite între noi, dar suntem una în Isus, care nu ne umbrește individualitatea. Așa că, data viitoare când ești ispitită să simți că Dumnezeu te trece cu vederea, amintește-ți că El, care te-a creat după chipul Său, te iubește și va fi cu tine mereu.

Heather-Dawn Small


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO