El stă lângă mine, El stă lângă tine

El stă lângă mine, El stă lângă tine - Devoțional femei. Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.

„Nimeni, Doamne” l-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” – Ioan 8:11

Se zvoneşte că Janealine este hamil, a spus mama mea, în timp ce conducea cu grijă. (Hamil înseamnă însărcinată în indoneziană.) Eu şi Janealine, cea mai bună prietenă a mea de peste zece ani, aveam aceeaşi moştenire culturală. Piesele puzzle-lui începeau să se aşeze: creşterea în greutate a lui Janealine în timpul sezonului sportiv, faptul că întotdeauna se întorcea cu faţa spre perete când îşi schimba tricoul şi atitudinea ei subit tăcută! Observasem şi eu, dar încă nu eram sigură că era însărcinată sau nu. Am fost şocată când am primit vestea şi am rămas tăcută în timp ce mama mea, profitând de ocazie, a început să-mi spună ce înseamnă o sarcină la o vârstă nepotrivită.

Janealine era acum ştirea oraşului – „oraş” însemnând comunitatea indoneziană extinsă. Sarcinile printre adolescente erau ceva relativ nou în istoria comunităţii noastre. Ba mai mult, fiecare coleg şi lucrător de la şcoala creştină pe care o frecventaserăm împreună doreau să afle unde anume greşiseră ei. Şi eu mi-am pus aceeaşi întrebare. După ce şocul iniţial s-a mai potolit, mi-am luat un angajament verbal şi personal să mă plec pe genunchi şi să mă rog pentru acest cuplu. Dar întreaga poveste era atât de tragică, încât nu am reuşit să fac nimic. L-am implorat pe Dumnezeu să o ajute pe cea mai bună prietenă a mea şi să îi fie Prietenul de care avea nevoie şi care eu nu puteam fi.

Atunci, Janealine m-a rugat să îi fiu domnişoară de onoare. Simţindu-mă onorată şi entuziasmată, m-am întors să văd pe cine mai alesese. Au început să îmi curgă lacrimi de nostalgie când am văzut printre cele alese fete cu care copilăriserăm. După atâţia ani, ele erau tot lângă ea, chiar şi în acest pas din viaţa ei.

Cărturarii şi fariseii au adus o femeie prinsă în preacurvie să fie ucisă cu pietre, dar nu doar cu pietre, ci şi cu cuvinte pline de ură şi cu opinii personale. Isus vedea păcatele lor, dar nu Şi-a iubit vrăjmaşii mai puţin din această cauză. El nu a iubit-o pe femeia prinsă în preacurvie mai puţin. El a stat alături de ea şi a ales să nu o condamne. Iertarea Lui a încurajat-o să nu mai păcătuiască şi să descopere dragostea lui Isus Hristos. Acea dragoste pe care am avut-o faţă de Janealine ea o are acum faţă de frumosul ei băiat.

Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.

Prin puterea lui Hristos, îi putem iubi pe toţi la fel şi putem sta curajoşi alături de cei în nevoie.

Celine Lumowa

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO