Nu este o amenințare, este o promisiune

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

În ultimii cinci ani, lucrurile se înrăutăţiseră din ce în ce mai mult. Înainte de a mă căsători cu el, am văzut unele semne, dar le-am ignorat. De multe ori l-am părăsit, dar apoi m-am întors motivată de unele promisiuni care s-au dovedit a fi zadarnice.

A început cu abuzul verbal, a urmat abuzul psihic şi, în cele din urmă, s-a ajuns la abuz fizic. Dacă plecam, mă urmărea. Dacă era într-o criză de mânie şi încercam să ies din casă, mă oprea. Într-o seară, când m-a ameninţat că mă va omorî şi chiar mi-a descris modul în care plănuia să o facă, m-a privit în ochi şi a spus: „Nu este o ameninţare, este o promisiune.” Atunci mi-am dat seama că eram într-o situaţie gravă.

Nu am reuşit să dorm foarte mult din cauza fricii, dar şi pentru că mă rugam. Am spus: Doamne, sunt a Ta. Nu ştiu ce să fac şi îmi este teamă. Dacă Tu doreşti să rămân în această căsătorie, te rog, fă-o normală. Dar dacă Tu doreşti ca eu să plec, atunci arată-mi calea.

În cele din urmă, am reuşit să dorm puţin. Când m-am trezit, totul era altfel. Am simţit o pace uimitoare şi aveam certitudinea că trebuie să plec. Nu am mai stat să mă gândesc nici măcar o clipă. M-am simţit înconjurată de Dumnezeu şi de dragostea Sa şi El mi-a arătat pas cu pas ce trebuia să fac. În acea zi am plecat şi nu m-am mai întors niciodată. Eram liberă.

După o perioadă de vindecare, am întâlnit un bărbat – când mă aşteptam cel mai puţin – pe care ştiu că Dumnezeu l-a pus deoparte pentru mine. Soţul meu minunat, Steven, este iubirea vieţii mele şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru el în fiecare zi. Suntem căsătoriţi de mai bine de douăzeci de ani – cei mai frumoşi ani ai vieţii mele. Pentru mine este foarte important, deoarece eu am crescut într-un cămin creştin, cu cei mai buni părinţi şi cea mai bună soră. De mică am simţit foarte multă iubire.

Ştiu că Dumnezeu nu a vrut ca eu să trec prin acea experienţă dureroasă din căsătoria anterioară, totuşi El a fost întotdeauna cu mine şi m-a ajutat când L-am chemat. În dimineaţa în care am ieşit din acea căsătorie abuzivă am simţit că Isus îmi cere să Îl iau de mână şi să Îl urmez. Aşa am făcut, şi El mi-a dat o viaţă nouă, plină de pace şi bucurie. Mâinile Sale sunt întinse spre toţi copiii Săi.

Vei avea încredere în El să îi dai astăzi viaţa ta? Va fi cea mai bună decizie pe care ai putea să o iei.


Jean Dozier Davey

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO