Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre. – Psalmii 103:10

„Mânia mea sfântă” era tot mai mare. La urma urmei, după tot ce făcusem pentru această persoană – mi-am sacrificat din timpul meu preţios, deşi nu eram obligată, apoi orele şi banii cheltuiţi, efortul depus pentru a o ajuta -, să fiu tratată atât de rău? Şi în public! Incredibil! De neacceptat! Trebuiau să existe consecinţe. Mi-am exprimat foarte clar dezamăgirea faţă de această persoană şi i-am spus ce simţeam. Desigur, aveam tot dreptul la o astfel de reacţie. Bineînţeles.

Sunt foarte recunoscătoare că Prietenul meu credincios, Duhul Sfânt, nu m-a lăsat să mă complac prea mult în indignarea mea sfântă. După puţin timp, am început să îmi pun întrebări în minte: Ce ai citit în această dimineaţă? Ce pasaj biblic ai memorat în ultimele săptămâni? Pe loc mi-a venit în minte întregul pasaj:

Domnul este îndurător şi milostiv,
îndelung răbdător şi bogat în bunătate. (…)
Nu ne face după păcatele noastre,
nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre,
ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ,
atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El.
(Psalmii 103:8,10,11)

Această frumoasă descriere a lui Dumnezeu mă mişcă profund, în special când mă gândesc cât de departe sunt eu de acest ideal, din păcate. Aşa că Îl rog pe Dumnezeu să mă ajute să pot manifesta şi eu harul Său faţă de cei care au nevoie de acest dar preţios.

Acea zi în care mi-am exprimat „indignarea sfântă” era ocazia ideală de a arăta îndurare faţă de persoana care îmi greşise. Următoarea dată când m-am întâlnit cu ea, doar prin harul lui Dumnezeu mi-am cerut iertare pentru modul în care îi vorbisem. Răspunsul ei m-a mişcat din nou. Şi-a exprimat recunoştinţa şi uşurarea într-un mod cu totul neaşteptat pentru mine. Din nou am fost recunoscătoare pentru îndurarea lui Dumnezeu – care mă uimeşte de fiecare dată. Continui să mă rog pentru mai multă îndurare în viaţa mea.

Tată ceresc, Te rog să nu încetezi să lucrezi în viaţa meal Să fiu plină de îndurarea nemeritată pe care Tu o arăţi zilnic faţă de mine – şi să le-o ofer tuturor celor cu care intru în contact! Amin!


Belinda Solomon

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO