Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. – 2 Corinteni 12:9

M-am trezit la 4:30 în acea dimineaţă de joi, 21 ianuarie 2016, dându-mi seama că se întâmplase ceva cu ochiul meu drept, nu mai vedeam bine. Trei zile mai târziu, nu mai vedeam deloc cu ochiul drept. Aceasta a fost introducerea subită în lumea sclerozei multiple, sau SM.
O săptămână mai târziu mi-am dat seama că nu prea îmi mai puteam mişca picioarele, deşi cu o zi înainte parcursesem mai mult de un kilometru şi jumătate. La spital mi s-au făcut tratamente intensive pentru a putea ţine sub control simptomele şi pentru a învăţa cum să trăiesc în noul „normal”. Pot spune că am făcut progrese, dar tot sunt multe lucruri nesigure. Într-o zi sunt aproape normală. Ziua următoare am nevoie de un baston, deoarece îmi este greu să îmi mişc picioarele sau să îmi menţin echilibrul. Uneori trebuie să îi las pe ceilalţi să facă anumite lucruri pentru mine şi este frustram. Vreau să fac totul singură. Mă simt nesigură neştiind ce va aduce fiecare zi.

Am decis să las ca scleroza multiplă să fie antrenorul meu pentru cum să îmi trăiesc viaţa în dependenţă totală de Dumnezeu. Ideea aceasta mi-a venit de la apostolul Pavel, care se lupta cu propriul lui „ţepuş din carne”. El a scris: „Mi-a fost dat darul unui handicap pentru a mă ţine legat de limitările mele… La început nu l-am considerat ca fiind un dar şi Îi imploram pe Dumnezeu să îl îndepărteze de la mine. De trei ori am făcut acest lucru şi atunci El mi-a spus: «Harul Meu îţi este de ajuns, este tot ce ai nevoie. Tăria mea îţi vine în ajutor în slăbiciunea ta.» Când am auzit acest lucru, am fost bucuros să las totul să decurgă aşa cum era. Am încetat să mă mai concentrez pe handicap şi am început să apreciez darul. Puterea lui Hristos era pusă asupra slăbiciunii mele. Acum merg la pas cu limitările şi am o inimă veselă, aceste limitări care vor să mă facă mai mic – abuz, accidente, împotrivire, momente neplăcute. Doar îl las pe Hristos să preia controlul! Cu cât devin mai slab, cu atât sunt mai puternic” (2 Corinteni 12:7-10, The Message).

Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.


Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO