Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

S-a auzit un tunet puternic însoţit de un fulger în acea seară târzie de joi, în vara anului 2014. De obicei îmi e teamă în astfel de situaţii. Înainte de a fi văduvă, întotdeauna mă cuibăream lângă soţul meu în timpul furtunii. Unul dintre episoade a fost atât de dramatic, încât şi câinele şi-a căutat o ascunzătoare! Eram sigură că pe undeva prin apropiere se întâmplase ceva. Vineri dimineaţa mi-am dat seama că nu aveam apă în baie, bucătărie şi în toată casa. Deşi de obicei ezit să mă ocup de orice problemă electrică, am verificat întrerupătorul şi am descoperit că întrerupătorul de la pompa din fântână nu mai funcţiona. Atunci am început să mă rog.

Fiul meu, care locuieşte la o sută douăzeci de kilometri de mine, avea în plan să mă viziteze în acea zi. Speram că în timpul vizitei mă va putea ajuta să descopăr problema, dar nici el nu a putut rezolva situaţia. În cele din urmă, cei de la compania de apă au stabilit ca lunea următoare să vină la mine, deoarece deja aveam planuri să plec la sfârşit de săptămână. De multe ori credem că tot ce avem ni se cuvine de drept. În acele ore mi-am dat seama de câte ori deschid robinetul pentru a lua apă, pentru a spăla un vas sau pentru a-mi spăla mâinile sau fructele de la micul dejun. Acum trebuia să mă mulţumesc cu apa din sticle.

Lunea a venit lucrătorul de la apă şi a descoperit că problema apei era cauzată de o defecţiune la panoul electric. Cineva trebuia să facă o gaură sub aleea de beton şi sub intrarea de la garaj pentru a avea acces la sistemul de apă şi a putea face reparaţii! Luptând să nu intru în panică, am cerut ajutorul lui Dumnezeu. Un electrician pe care îl cunoşteam nu era disponibil să mă ajute, deoarece recent suferise o intervenţie la spate. Doar Dumnezeu putea să rezolve această situaţie – şi să ană ajute cu costurile mari pe care le anticipam. Cu două săptămâni înainte a trebuit să înlocuiesc maşina de tuns gazonul şi să repar şi cositoarea.

Muncitorul a sugerat să punem temporar un furtun extern de la fântână până în casă până vom putea face reparaţiile finale. Când ataşa furtunul extern, muncitorul a simţit miros de fum în sala pompelor. Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă – în loc să mă coste mii de dolari.

Dumnezeu Se îngrijeşte de copiii Săi şi este interesat de problemele noastre. Fie ca El să ne mărească credinţa!


Missilene B. Edwards

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO