Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

Anul acesta ajutam la un stand sponsorizat de biserica noastră la târgul naţional din statul Carolina de Nord. Programul meu era de la ora 3 la 7 după-amiază, marţea şi joia. Mesele de la standul nostru erau acoperite cu literatură inspiraţională: Biblii şi cărţi religioase, reviste, pliante şi materiale pentru copii. Toate aceste materiale au fost donate de bisericile din zona noastră pentru a încuraja şi informa spiritual miile de persoane care participă anual la acel târg de stat.

Marţea, prima zi în care ajutam, Linda, una din organizatoarele standului, mi-a făcut un tur în jurul meselor şi mi-a arătat de unde pot lua mai multe exemplare ale cărţilor expuse când aveam nevoie să completez ceea ce se dăduse. Mi-a dat câteva sfaturi despre cum să interacţionez cu trecătorii, dar mi-a reamintit să îl las pe Domnul să conducă toate conversaţiile. A fost o experienţă bună pentru mine.

În acea seară, când am ajuns acasă, mi-am amintit de câteva devoţionale pentru femei pe care le primisem de la mama mea. Ea le citise şi mi le-a înapoiat pentru a le oferi altor persoane. Erau ca noi. Mi-a stăruit în minte gândul că ar trebui să duc şi acele cărţi la târg. Când mi-a venit din nou acelaşi gând, am luat devoţionalele de pe raft şi le-am pus pe veranda din spate. Patru dintre cărţi erau învelite în folie de plastic. Nu eram sigură dacă voi avea nevoie de ele sau nu. Totuşi, joia următoare le-am dus cu mine la târg şi i le-am arătat Lindei. Ea a spus că le-am putea folosi pentru coşul cu daruri. Aşa că cele patru devoţionale pentru femei au mers în coşul pentru daruri, în care erau deja DVD-uri cu predici şi postere religioase. Pentru a primi un obiect din coşul cu daruri, participanţii trebuiau să completeze un scurt sondaj de opinie. În acea după-amiază, două doamne de valoare au cerut un devoţional pentru femei în dar. Privind-o pe una dintre ele cum alegea devoţionalul dintre celelalte cărţi, inima mea s-a umplut de bucurie. Rugăciunea mea din inimă a fost ca acele cărţi să fie un mijloc prin care ele să fie atrase mai aproape de Hristos. Trebuie să spun că am fost bucuroasă să ascult acel glas liniştit.

Ce îţi spune Dumnezeu să faci? Fie că este un lucru mare sau mic, poţi fi sigură că El are pregătită o binecuvântare şi pentru tine.


Rosemarie Clardy

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO