Dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. – Luca 10:42

Eu cred că fiecare femeie are câte ceva din Marta şi Maria înăuntrul ei. Marta din noi este împovărată cu sarcini şi lucruri de făcut. Mintea ei aleargă mereu. Marta este cea de pe marginea nebuniei. Ea nu prea are timp de studiu personal sau un somn adecvat pentru că ea nu ştie cum să se „oprească”. După serviciu, ea găteşte, spală vasele, pregăteşte lucrurile copiilor pentru ziua următoare — şi nu a început nici măcar să vorbească cu soţul despre nevoile ei. O dependentă de muncă, ea începe să se supere pe toată lumea din jurul ei. Nimeni nu o ajută. Cine are grijă şi de ea?
Maria din noi este calmă. Ea alege mai degrabă să asculte decât să poruncească tuturor celor din jur. Ea alege caracterul în locul şiretlicului; scopul şi misiunea în locul activităţii; cumpătarea în locul listei cu lucruri „de făcut”; îşi doreşte mai degrabă timp de calitate decât ca lucrurile să fie făcute. Ea Îi alege pe Isus în locul agitaţiei din munca de slujire. Ea alege partea cea bună!

Biblia spune: „Şi o femeie numită Marta L-a primit în casa ei” (Luca 10:38). Imediat s-a dus la treabă. Totul trebuia să fie perfect. Dacă sunt sinceră cu mine, aş fi făcut exact la fel; cred că şi tu. Totuşi, ea face aşa de mult — sau dacă aş fi putut să o pun în termeni urbani, ea ar fi făcut cel mai mult – ea nu îşi dădea seama cât de mult era, de făcut. Marta a privit în sus şi a văzut că sora ei stătea. Îţi vine să crezi că Maria a îndrăznit să stea la picioarele lui Isus şi să-L asculte când erau atâtea de făcut? Aşa că a venit să o cicălească pe Maria.

„Marta”, a zis Isus. „pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu” (versetul 41). Erau atât de multe lucruri pentru care era îngrijorată, iar la sfârşitul zilei, acestea au fost mai mult decât orice distragere. Isus începe să îi explice că Maria a ales de fapt partea cea bună, şi El nu îi va lua asta.

Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!

Apoi lasă ca orice activitate a ta să fie un rezultat al faptului că ai stat la picioarele lui Isus.


Rebecca Davis

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO