Darul fără plată al Iul Dumnezeu este viaţa veşnică Tn Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

În fiecare an, multe carduri cadou expiră necheltuite. Poate că cei care primesc cardurile cadou uită ce au primit sau cred că donatorii cardurilor ar putea folosi banii lor în altceva. În orice caz, odată ce a fost cumpărat un card cadou, banii donatorului au fost cheltuiţi. Dacă acel card cadou este pierdut sau nefolosit, este ca şi cum ai pierde sau nu banii de cheltuială. Singurul câştigător este vânzătorul, care are atât banii, cât şi produsele necumpărate.
Avem un Tată ceresc darnic care ne oferă carduri cadou de fiecare dată când este posibil. Ce putem cumpăra cu aceste carduri?

Ei bine, cardul Lui cadou pentru cumpărături ne asigură soarele luminos, luna cu razele argintii şi fulgerul. Cardul Lui cadou pentru fructe mango suculente, lămâi puternice la gust, sfecle-de-zahăr, avocado cremos, cartofi şi zarzavaturi. Cardul Lui cadou ne oferă simfonia cântecelor cu tril ale mierlei, valurile înspumate ale mării care lovesc în stâncă, mocnitul focului şi chicotelile copiilor. Cardul Lui cadou pentru magazinul de obiecte de artă ne oferă bucuria apusurilor de soare, o buburuză roşie punctată pe o frunză verde-închis sau vârful munţilor îmbrăcaţi în alb în fundalul albastrului azuriu al cerului. Cardul pentru talente ne dă capacitatea să ne organizăm vieţile, să cântăm, să coasem, să gătim, să avem grijă de familiile noastre şi să fim o binecuvântare pentru alţii.

Cel mai valoros card cadou este acela care poate face ca mântuirea să fie posibilă! Tatăl nostru a cumpărat acel cadou pentru noi cu preţiosul sânge vărsat al singurului Său fiu. Efeseni 2:8 ne spune să schimbăm cârdul nostru pentru acest dar: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Mântuirea este darul lui Dumnezeu pe care îl cerem prin credinţă, având încredere în harul Lui, care ne este de ajuns (2 Corinteni 12:9).

Ce este credinţa? Este doar o încredere în ceva, chiar dacă nu o putem demonstra sau înţelege. De exemplu, când ne urcăm într-un avion, dăm dovadă de credinţă că avionul ne va duce până la destinaţie. Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.

Credem în mod special că suferinţa lui Hristos de pe cruce a plătit pentru păcatele noastre. Apoi, în „magazinul harului”, acceptăm prin credinţă „cardul cadou” care ne asigură viaţa veşnică. Amin!


Elizabeth Versteegh Odiyar

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO