Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Acum ceva ani în urmă m-am întors în ţara mea natală, Jamaica, după ce am stat mai mult de trei ani în Marea Britanie. Mi-a luat un timp să mă familiarizez cu evenimentele recente petrecute în ţara mea, deoarece multe se schimbaseră de când plecasem. În acelaşi timp am pornit şi într-o vânătoare de locuri de muncă. Şi Domnul m-a binecuvântat cu un serviciu pentru care Îi sunt foarte recunoscătoare. După câţiva ani de activitate în acea companie, conducerea a reorganizat schema de personal, eliminând câteva posturi. Sper că n-o să fiu pe lista de posturi considerate în curând nenecesare, mi-am zis eu.

Însă într-o nefericită zi, chiar cu câteva minute înainte de a pleca acasă, managerul m-a chemat la sediul central şi mi-a dat o scrisoare de încheiere a contractului. Amuţită, i-am ascultat indicaţiile: „Ştii că politica noastră este să îţi strângi lucrurile şi să pleci imediat.” Nu mai era timp să îmi iau rămas bun-aşa cum se cuvenea.

Domnul mi-a fost alături în această perioadă dificilă cu schimbări bruşte. De atunci, El mi-a deschis alte uşi. Am simţit împlinirea promisiunii Sale că ne va fi devotat, lăsându-mă în grija Sa şi în seama călăuzirii Sale, în timp ce mă rugam în fiecare zi.

Solista creştină Damaris Carbaugh cântă un frumos imn intitulat: „El mi-a fost credincios”, care descrie perfect devotamentul lui Dumnezeu manifestat în viaţa mea. Am făcut rost de o casetă care conţinea această melodie şi am ascultat-o în repetate rânduri. Nu mă satur niciodată să o ascult şi să o cânt, fiindcă exprimă şi sentimentele inimii mele. De foarte multe ori avem întrebări pentru care se pare că nu există răspuns. Dar când ne întoarcem spre Domnul în rugăciune şi implorare, El este alături de noi. Chiar dacă alege să nu ne dea un răspuns imediat, El ne mângâie şi ne întăreşte inima.

Dumnezeu ne este credincios şi Îl poţi pune zilnic la încercare. Când avem credinţă, când ne rugăm, când citim Cuvântul Său şi ne încredem în El pentru harul Său, nu trebuie să ne temem – indiferent cum se termină problemele noastre. Toate lucrurile sunt în mâna Sa. Aşa cum spune Biblia, El nu Se schimbă. El este acelaşi Dumnezeu devotat astăzi, precum a fost ieri. Şi promite să rămână la fel şi mâine.

Nu vrei ca împreună să ne încredem în Dumnezeu pentru devotamentul Său neîntrerupt?

Elizabeth Ida Cain

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO