Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

La o săptămână după Ziua Recunoştinţei din 2005, am primit un telefon de la sediul central al bisericii, prin care mi se cerea să mă ocup de înfiinţarea unui program de licenţă în asistenţă medicală, în cadrul Universităţii Valley View, din Ghana. Eu şi soţul meu abia ne întorseserăm, cu un an înainte, din Kenya, după o slujire de şase ani, aşa că această chemare înapoi în ţara natală era o bucurie, doar că de data aceasta părea să fie ceva mai dificil. Am ascultat cu atenţie în ce consta programul şi m-am rugat.Toată lumea simţea că Dumnezeu mă chema la această lucrare. Soţului meu i s-a promis un post în cadrul Departamentului de Consiliere al universităţii.

Slujirea externă necesită examene medicale şi evaluări ale stării de sănătate. În cadrul unei consultaţii de acest gen, soţului meu i s-a spus să se programeze pentru un control după şase luni.

Anul următor, împreună cu o echipă de consultanţi în domeniul asistenţei medicale, am făcut prima vizită în Ghana. Ulterior în acelaşi an, eu şi soţul meu ne-am mutat acolo şi am primit asigurări că vom demara programul. Prima grupă de studenţi a început cursurile în luna septembrie 2007.

Soţul meu şi-a continuat vizitele medicale bianuale, însă acestea au început să ne împovăreze financiar şi să fie o sursă de nelinişte pentru administraţia universităţii. După trei ani, am cerut să ne întoarcem acasă, de dragul sănătăţii soţului meu. Ni s-a cerut din nou să facem controale medicale. Mamografiile mele fuseseră normale până atunci. În 2010, în timpul Lunii de Conştientizare cu privire la Cancerul Mamar, în cadrul orei de rugăciune săptămânale a bisericii noastre, am simţit imboldul de a le reaminti femeilor că ar trebui să se supună controalelor de rutină în vederea depistării cancerului de sân. Le-am spus inclusiv că, ori de câte ori sunt programată la vreo analiză medicală, îl rog pe Dumnezeu să dezvăluie orice anormalitate. Aşa se face că, săptămâna imediat următoare, când m-am dus să îmi fac o mamografie de rutină, mi s-a spus că ceva suspect apăruse şi erau necesare investigaţii suplimentare. Aveţi grijă ce vă doriţi!

Crezusem că am renunţat la misiunea externă pentru sănătatea soţului meu, neştiind că Dumnezeu are grijă şi de sănătatea mea. Sănătatea soţului meu este acum stabilă. Textul de azi continuă să mă întărească pe măsură ce îl văd pe Dumnezeu lucrând în toate aspectele vieţii mele. Ce Dumnezeu puternic avem şi slujim!

Lydia D. Andrews

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO