Dumnezeu răspunde la rugăciunile noastre

Cheamă-mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. Ieremia 33:3

Cu toţii aşteptăm răspunsuri din partea lui Dumnezeu la rugăciunile noastre. Uneori, ne răspunde imediat, dar deseori nu ne aşteptăm la lucrurile pe care Dumnezeu ni le dă. Aş vrea să spun câte ceva despre binecuvântările şi marea iubire pe care ni le pune înainte Domnul nostru.

La 17 ani, fiica mea a avut o operaţie ginecologică şi medicul i-a spus că nu va avea niciodată copii. Ne-am făcut griji, însă am decis ca, în cazul în care se căsătoreşte, să adopte un copil. La scurt timp după aceea, am devenit adventistă şi am început să învăţ să mă rog. Citisem cărţi despre rugăciune. Urmând un sfat dintr-o carte, am tăiat bucăţi de hârtie şi am scris pe fiecare rugăciuni pentru fiica mea, apoi le-am pus pe toate în Biblia ei. L-am rugat pe Dumnezeu să îmi dea un ginere bun şi o nepoată: „Doamne, Te rog, dă-mi o nepoată. De fapt, aş vrea două, dar dă-mi cel puţin una.”

În privinţa ginerelui, Dumnezeu a răspuns imediat. Am întâlnit o femeie care mi-a spus că ea se ruga pentru un soţ: „Doamne, dă-mi un soţ de care să fiu demnă.” I-am povestit fiicei mele, iar ea a început să se roage la fel. La patru ani de la operaţie, fiica mea s-a căsătorit. Alesul ei era atipic: nu avea părinţi, nu avea serviciu, nu avea nimic după standardele acestei luni. Când am întrebat-o: „De ce Zhenya? Nu are nimic. Ai respins băieţi buni.”

„Mamă, e un om bun; o să fie un bun familist şi apreciază ideea de familie. Eu m-am rugat. Când i-am spus că e posibil ca eu să nu pot face copii, mi-a spus: «Nu-i nimic. O să ne avem unul pe altul.»” În 2002 s-au căsătorit, iar în 2003 s-a născut Katya. După doi ani s-a născut Eve, iar în 2012 Dumnezeu le-a dat un băiat, pe Damir. Aceşti copii au totul, mai ales iubire şi înţelegere.

Taţi aşa ca Zhenya al nostru sunt greu de găsit – face totul. Dumnezeu mi-a binecuvântat copiii din abundenţă. Iar minunea este că, atunci când Aliona era însărcinată cu prima fetiţă, a făcut o ecografie. Medicul s-a uitat la fişa ei medicală şi nu şi-a putut crede ochilor – totul era foarte bine, ca şi când n-ar fi avut loc nicio operaţie; nu era decât o cicatrice. Medicul care a operat-o a spus că numai Dumnezeu putea face aşa ceva. Şi noi am fost de acord. Mai presus de orice, Lui îi mulţumim!

Alia Shumilo

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO