Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui loan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând și au priceput că fuseseră cu Isus. Faptele apostolilor 4:13

Ieșind din parcarea aeroportului, eram pe punctul să plătesc taxa când bărbatul din spatele tejghelei s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Sunteți din India?” I-am spus că nu, apoi s-a uitat la mine din nou și mi-a spus: „Dar așa arătați.” Am considerat că e un compliment foarte frumos datorită atașamentului meu față de această țară. India este unul dintre locurile pe care nu le poți uita niciodată – culorile, mâncarea, frumoasele rochii, florile de iasomie de pe stradă, mirosul de curry și chapatti, muzica și impresionanta arhitectură.

În timp ce vorbeam cu bărbatul de dincolo de geam, mi-au venit în minte toate aceste imagini și senzații, așa că i-am mulțumit pentru compliment, i-am spus că o bucată din mine este în India. A zâmbit și mi-a oferit ultima bucată de chapatti pe care o avea.

Mergând spre casă în acea zi, mi-au rămas în minte cuvintele lui: „Așa arătați.” În fiecare zi, de multe ori pe zi, părem într-un anumit fel pentru câte cineva. În fiecare zi creăm o impresie. Dar întrebarea pentru astăzi este: Ce impresie lăsăm asupra inimii și minții celor cu care venim în contact?

Textul nostru biblic spune: „Au priceput că fuseseră cu Isus.” Cu alte cuvinte, L-au văzut în ei pe Isus. Mulți din orașe, din orășele, de pe strada ta, de la locul tău de muncă și de peste tot caută pe cineva care a fost cu Isus. Tu ai fost cu Isus? Arăți ca și când L-ai cunoaște? Cum poți să arăți așa? Sunt trei modalități prin care putem ajunge să arătăm așa ca El: să ne placă să petrecem timp cu El; să îl oglindim pe El în tot ce spunem și facem și să ne bazăm pe El. În aceste trei moduri vom ajunge să îi semănăm tot mai mult.

Nu știu dacă azi o să întâlnesc pe cineva care, uitându-se la mine, o să spună că arăt ca o indiancă, o braziliancă, o turcoaică. Dar vreau să umblu cu Isus, ca oamenii să se uite la mine și să observe că arăt, mă comport și vorbesc de parcă am fost cu El.

Raquel Queiroz da Costa Arrais

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO