Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și Tu, Doamne, îl și cunoști în totul. Psalmii 139:4

Când eu și sora mea am moștenit o clădire comercială pe care tata o construise cu mulți ani în urmă, nu aveam nici cea mai mică idee că Tatăl meu ceresc îmi va fi alături în dificila postură de proprietară. Chiriașul s-a mutat cu cinci luni înainte de expirarea contractului de închiriere, așa că a fost necesar să găsesc un chiriaș. Suma provenită din chirie nu era doar un plus în buget, ci era consistentă, așa că aveam nevoie să găsesc un chiriaș pe termen lung.

Clădirea fusese ocupată vreme îndelungată, așa că nu o văzusem niciodată goală. Am fost șocată să văd cu ce ne confruntam: acoperiș spart, o sală mare de expoziții la parter, care necesita curățenie, și mai erau și dependințele. Eu și sora mea am fost binecuvântate când o companie mare s-a arătat interesată și a lăsat să se înțeleagă că ar putea remedia aceste probleme, deschizând acolo un nou mare magazin. La urma urmei, locația era ideală.

Documentele ce au trebuit încheiate ulterior nu păreau promițătoare și, pe măsură ce zilele treceau, mă durea stomacul tot mai tare. Deseori vorbeam cu Tatăl meu ceresc despre ce să fac și cum să iau decizia cea mai bună. Într-o dimineață, trebuia să decid dacă să semnez și să trimit înapoi unele documente și, pe măsură ce citeam din devoționalul meu, Dumnezeu îmi vorbea: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (Isaia 65:24). Am fost cuprinsă de pace, simțind cum Dumnezeu îmi ridică povara acelei zile și mă ajută să iau decizia corectă. Am semnat documentele și le-am trimis înapoi.

Ieri, am primit un mesaj pe e-mail de la companie, care a revizuit documentul și ni-l trimitea mie și surorii mele pentru semnăturile finale. Dar eu eram în Kansas City la fiica mea, ca să am grijă de familia ei în timp ce ea era operată, așa că nu am deschis e-mailul.

În această dimineață, mi-am deschis devoționalul la 29 noiembrie și am citit: „Dumnezeu are grijă de mine și de tine.” Dumnezeu a intervenit din nou. A întors paginile devoționalului exact acolo unde aveam nevoie pentru acea zi. Nu știu ce scrie în documente. Probabil că sunt convenabile pentru noi. Poate că s-a luat o decizie împotriva locației noastre. Știu doar că Dumnezeu va fi cu mine și va fi la fel și cu tine, indiferent de problema pe care o ai. Probabil că va fi vorba de ceva mai important decât închirierea unei clădiri. Mică sau nu, dacă problema este importantă pentru noi, are grijă Dumnezeu.

Judy Gray Seeger Cheery

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO