Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

Pe vremea când lucram în Chicago, acum câţiva ani, un client al unuia dintre fiii mei a fost supus unei test al onestităţii, în timp ce se afla în concediu. Iată ce i-a povestit lui Jack.

Clientul respectiv şi un prieten se îndreptau spre Canada, pentru o săptămână de pescuit într-o zonă izolată, accesibilă doar cu o ambarcaţiune. Călătoriseră toată noaptea. Era dimineaţă şi treceau printr-un orăşel din Minnesota. La marginea oraşului, clientul lui Jack a observat un obiect pe marginea drumului şi l-a rugat pe prietenul lui să oprească. A sărit din maşină spre ceea ce avea să descopere că este un sac de bancă aparţinând unei biserici locale. Pe lângă cecuri, erau sute de dolari bani gheaţă. Primul lui gând a fost: Ce e asta? Camera ascunsă?

A sunat-o imediat pe soţia lui să îi povestească, apoi a sunat la biserică şi a lăsat un mesaj pe robot cu menţiunea că găsiseră sacul. A precizat când vor trece din nou prin oraş şi şi-a lăsat telefonul de acasă, cu indicaţia ca cineva de la biserică să organizeze cu soţia lui întâlnirea, deoarece telefonul lui mobil urma să nu aibă semnal în zona izolată spre care se îndreptau. Pentru următoarele şase zile, sacul cu bani şi cecuri avea să fie la el.

La întoarcere, şi-a sunat soţia, care i-a spus că stabilise ca el să se întâlnească cu pastorul şi cu casiera bisericii, dar nu la biserică, ci la postul local de televiziune. Asta l-a surprins. După o săptămână petrecută pescuind în sălbăticie, categoric că nu era îmbrăcat sau pregătit să apară la o televiziune locală.

Când s-au întâlnit, a aflat că doamna de la casieria bisericii pusese sacul pe capota maşinii, a fost neatentă şi a uitat de el. Când a pornit spre casă de la biserică, sacul a alunecat la un moment dat, aterizând pe marginea drumului. A fost foarte supărată şi disperată când şi-a dat seama că pierduse banii Domnului!

Sunt sigură că s-au înălţat multe rugăciuni. Cât de recunoscătoare a fost casiera când clientul lui Jack i-a înapoiat preţiosul sac! Lacrimi de bucurie şi rugăciuni de recunoştinţă s-au înălţat Tatălui ceresc pentru grija pe care a purtat-o banilor.

O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.

Patricia Mulraney Kovalski

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO