Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul. Ferice de omul care se încrede în El. – Psalmii 34:8

„Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poartă de grijă despre care noi nu ştim nimic” (Ellen G. White, Viaţa lui lisus, p. 330, în orig.). Tatăl meu ceresc mi-a demonstrat în repetate rânduri adevărul din acest citat şi faptul că El poate să Se îngrijească de toate nevoile mele. Când mă îngrijorez, afirm de fapt că Dumnezeu este limitat şi, după părerea mea, a-L limita pe Dumnezeu este păcat. Vezi tu, sora mea, sunt încă în curs de desăvârşire. Tata are încă de lucru cu mine, ajutându-mă să învăţ să mă încred total în El. În fiecare zi, El revarsă în căile mele rezerve proaspete de binecuvântări. Nu este limitat de mijloace sau de modalităţi; are El mia Lui de căi.

Cu ceva vreme în urmă, pe când eram la colegiu şi lucram ca asistentă la domiciliul pacienţilor, îmi era greu să îmi câştig existenţa. Urmam un curs de scriere şi un profesor mi-a recomandat o carte care îmi va fi utilă. M-am dus în librărie şi m-am uitat la carte, dar nu mi-am permis să o cumpăr.

La scurt timp după aceea, m-am dus acasă la unul dintre pacienţi. Din nu ştiu ce motiv, m-am uitat peste nişte ziare şi cărţi care erau legate şi pregătite să fie aruncate. Am văzut ceva ce mi-a părut cunoscut. M-am apropiat şi, spre surprinderea mea, era cartea de care aveam nevoie. Nu îţi poţi imagina ce fericire m-a cuprins. Una dintre cele o mie de căi ale lui Dumnezeu s-a dovedit a fi gunoiul. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.

Sora mea, ia-ţi timp azi şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi arate cele o mie de căi. Sunt sigură că nu vei fi dezamăgită. „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

Există şi alte texte bune în afară de cele citate azi. Iată încă unul frumos, care să fie o binecuvântare în umblarea noastră de azi, reamintindu-ne de cele o mie de căi: „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie” (Isaia 25:1). Te-ai gândit la promisiunile Sale şi la căile Sale? Dacă avem încredere, ne putem baza pe El într-o mie de feluri.

Joan M. Leslie

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO