Doamne, eu Te chem; vino degrabă la mine! Ia aminte la glasul meu când Te chem! (Psalmii 141:1)

Era o zi frumoasă de toamnă. Ne aflam în pădure împreună cu părinţii mei şi cu fiica mea, care avea 12 ani. Căutam ghebe şi ne bucuram de aerul curat, de pădurea colorată în diverse nuanţe şi de ciripitul păsărelelor.

La un moment dat, fetiţa mea a ţipat şi a zis: „Mamă, m-a înţepat o viespe!” în câteva minute s-a înnegrit la faţă, avea o stare de vomă şi dureri de cap. Fiind absolventă a unei şcoli postliceale sanitare, mi-am dat seama că a făcut un şoc anafilactic. În disperarea mea, cu lacrimi am strigat către Domnul, rugându-L: „Doamne, dacă Tu ai un plan cu ea, salveaz-o!”

Am plecat cu o căruţă aproximativ două ore, apoi ne-am suit într-un autobuz, şi după o oră am ajuns acasă. Am lăsat sacul cu bureţi şi am mers la un doctor dermatolog care mi-a spus să merg imediat la spital cu ceea ce mi-a prescris şi un număr de telefon. Starea ei a rămas aceeaşi aproximativ opt ore de la înţepătură, apoi a putut să vorbească, dar a făcut febră. A fost supravegheată timp de câteva zile în spital, iar medicul care a îngrijit-o de la început a recunoscut că numai Dumnezeu a putut să facă o minune, şi să nu moară de la acea înţepătură.

Draga mea, dacă treci astăzi prin suferinţă fizică, emoţională sau spirituală, te încurajez să-I spui Domnului cu încredere: „Salvează-mă!” Căci „Dumnezeu este ajutorul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu bpseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).

„Când ajungem în situaţii dificile, El îşi descoperă puterea şi înţelepciunea, ca răspuns la rugăciunea făcută în umilinţă. Aveţi încredere în El ca într-un Dumnezeu care ascultă şi răspunde la rugăciuni. El vi Se va descoperi ca unul care poate da ajutor în orice stare de urgenţă. El, care l-a creat pe om, care i-a dat minunatele sale însuşiri fizice, mintale şi spirituale, nu va reţine ceea ce este necesar pentru sprijinirea vieţii pe care a dat-o.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 199)

Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea. Când nu mai poţi înainta, te ia în braţele Sale atotputernice. Cheamă-L degrabă! Fii optimistă şi zâmbeşte prin credinţă! Isus te iubeşte!

Ancuţa Maria, Roman, Moldova

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO