Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine… (2 Corinteni 5:19)

Devenind mamă, L-am înţeles mai bine pe Dumnezeu. Vreau să vă relatez una dintre experienţele care m-au ajutat în acest sens.

Mi-am dorit ca fetiţa mea să înveţe să-i respecte pe ceilalţi copii. Am descurajat cu fermitate orice tendinţă de a-i lovi pe ceilalţi. Acest obiectiv nu a fost uşor de atins.

Dintre povestirile biblice, printre preferatele ei era confruntarea dintre David şi Goliat. Într-o zi, am ieşit cu fetiţa în parc. Ea s-a aplecat, a luat o piatră şi a ridicat mâna s-o arunce, zicând: „Cum a făcut David cu Goliat!” M-a încurcat puţin David atunci şi a fost necesar să-i explic că gestul e periculos şi putea răni pe cineva nevinovat.

Într-o altă zi, am ieşit din nou în parc. Era dornică de copii şi de joacă. A început să urce împreună cu ceilalţi copii pe topogan. Eu m-am aşezat pe o bancă, supraveghind-o de la distanţă. Am observat cu satisfacţie că se simţea bine în mijlocul lor, că nu-i împingea, ci mai degrabă îi lăsa să treacă în faţa ei. La un moment dat, a apărut un băieţel mai mare, care încerca să se impună ca un mic şef între pitici. Doar după câteva minute, fetiţa mea se întâlneşte cu „micul dictator” la intrarea într-un mic tunel. Ea se trage într-o parte, îi face loc să treacă, privindu-l senină şi zâmbitoare. Dar fără nicio explicaţie, băieţelul se opreşte şi începe s-o lovească cu pumnii.

M-am ridicat instantaneu de pe bancă. Era mai mult decât puteam suporta. În câteva secunde, am fost lângă topogan. M-am trezit strigând la puşti, clocotind de indignare, luându-l la rost: de ce loveşte un copil care nu i-a făcut nimic. S-a oprit speriat şi a coborât repede pe lângă mine, încercând să fugă. Eram extrem de tentată să-l prind şi să-i întorc măcar câţiva pumni din cei pe care îi primise fetiţa mea pe nedrept. Dar… n-am făcut-o.

Mi-am revenit cu greu. Nu fusesem pregătită pentru o astfel de scenă. Ce greu mi-a fost să-mi văd propriul copil molestat pe nedrept! Ce greu mi-a fost să mă reţin să-mi fac dreptate singură! Atunci am înţeles ceva din suferinţa Tatălui ceresc. Ce greu I-a fost să-Şi vadă Fiul pălmuit pe nedrept! Ce greu I-a fost să privească fără să intervină! Şi cât de uşor putea să întoarcă nedreptatea împotriva acelora care o meritau din plin.

Ai fost vreodată indignată de vreo nedreptate îndreptată împotriva ta sau împotriva copilului tău? Ai fost tentată să pedepseşti răul cu rău? Adu-ţi aminte că răzbunarea nu vindecă întotdeauna răul. Adu-ţi aminte că Cineva a ales să nu riposteze, ci să sufere împreună cu Fiul Său. „Căci Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine.”

Suciu Iuliana, Petroşani, Banat

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO